Најновије

Следи бруталана напад, Украјина позвала Русе да одмах напусте Крим

Портпарол Морнарице Украјине Дмитро Плетенчук позвао је руске туристе да напусте Крим, додајући да на том полуострву има много војних објеката које ће, како је навео, украјинске одбрамбене снаге уништити.

- Постоји само један савет - напустите нашу територију. Ово је први. И друго: упозоравамо да на Криму има много војних објеката и, сходно томе, нико их неће оставити на миру све док су тамо, па извуците закључке и доносите одлуке које ће вам помоћи да сачувате живот и здравље - рекао је портпарол Морнаричких снага Украјине, а преноси Укринформ.

Осврћући се на експлозије у Севастопољу 23. јуна, у којима су погинуле четири особе, а више од 150 људи рањено, Плетенчук је рекао да Украјина не гранатира цивилне објекте, а да Русија занемарује безбедност цивилног становништва.

Министарство одбране Русије саопштило је раније да је на Севастопољ тада испаљена ракета америчке производње АТАЦМС са касетном бојевом главом, а да је услед дејства руске ПВО  пројектил скренуо са курса и да су његови фрагменти пали на плажу.

СПЕЦИЈАЛНЕ РУСКЕ БОМБЕ Британски аналичар открио колика опасност прети Украјинцима

Извор: Informer.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА