Најновије

МИЛАНОВИЋ БЕСАН: Хрватска коспонзор резолуције о Сребреници на противуставан начин

Хрватски председник Зоран Милановић изјавио је да је Хрватска на противуставан начин била коспонзор резолуције о Сребреници, јер је процес одрађен њему иза леђа.

"То су одлуке које се не смеју по Уставу доносити без председника Хрватске. То је противуставно понашање, а премијер Пленковић то ради јер за њега још нема последица", рекао је Милановић новинарима.

Он је навео да хрватска дипломатија могла тако да учествује у промоцији као изворни аутор иницијативе о томе да се не призна Холокауст.

"То је озбиљна тема за још озбиљнији разговор и састанак. Писао сам Пленковићу, он ће то вероватно порећи и неће одговорити", рекао је Милановић, пренела је Срна.

Како је пренео Н1 Загреб, Милановић је у Светој Недељи, поред осталог, новинарима рекао и да покушава да каже ''свим политичким Србима и Србима у политици да резолуција о Сребреници ниједном речју не дотиче Србе, српство или Србију, дакле нема ни речи о Србима''.

Генерална скупштина УН усвојила је у четвртак Резолуцију о Сребреници за коју су гласале 84 државе, 87 је било против и уздржано, док 22 земље нису гласале.

Прочитајте ОВДЕ о (не)могућности преговора Москве и Кијева

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА