Најновије

АМЕРИКА НАЧИНИЛА СТРАШНУ ГРЕШКУ! Ово ће је скупо коштати

Дајан Сејр, независна кандидаткиња за сенатора из Њујорка, упозорила је да би конфискација руских актива од стране Сједињених Америчких Држава могла негативно утицати на међународни углед и поверење у САД. Она је за РИА Новости изјавила да би такве акције могле резултирати губитком поверења страних пословних партнера.

"Ако произвољно одлучите да имате право да одузимате туђе активе, врло брзо нико вам више неће веровати и нико неће желети да има посла с вама. Мислим да је то прилично очигледно, али некако ти актери нису у стању да то схвате", истакла је Сејр.

Ово упозорење долази у светлу недавних догађаја где су Сједињене Америчке Државе усвојиле закон који омогућава коришћење замрзнутих руских актива за финансирање помоћи Украјини. Осим тога, САД су успеле да убеде и друге чланице Г7 да Кијеву одобре кредит од 50 милијарди долара, користећи камате из тих замрзнутих актива.

Ове мере су део ширих напора западних земаља да пруже подршку Украјини у тренутним геополитичким изазовима, али Сејр упозорава на потенцијалне дугорочне последице таквих одлука на међународне економске односе и пословно окружење.

ШАМАР ИЗ МОСКВЕ! Стигла рекција након што је издат налог за хапшење Шојгуа и Герасимова

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА