Најновије

ЗБОГОМ ПИКСИ! Србија добија новог селектора, успостављен контакт

Како Правда.рс сазнаје, Владимир Стојковић је дефиниитивно прошлост!

Како пише аустријски портал "ОЕ24" Јоаким Лев не би дошао сам у Србију. По њиховим информацијама, одлазак Драгана Стојковића Пиксија са места селектора српске репрезентације је известан и Лев би требало да буде његов наследник.

Према информацијама којима располаже портал из Аустрије и које је пласирао у јавност, друштво Јоакиму Леву као помоћни тренер правио би Бастијан Швајнштајгер.

Некадашњи репрезентативац Немачке који је дуги низ година играо под командом Јоакима Лева ожењен је бившом српском тенисерком Аном Ивановић. Бастијан Швајнштајгер упознат је са приликама у српском фудбалу и био би од велике користи некадашњем учитељу. Тако барем пишу Аустријанци... Познато је да Бастијан често долази у Србију, да је виђан на утакмицама КК Партизан, да је драг и радо виђен гост у Београду.

Бастијан Швајнштајгер и Ана Ивановић су у браку осам година и живе у Кицбилу. Њих двоје имају три сина Луку (6), Леона (5) и дечака од годину дана, којем родитељи из непознатих разлога крију име.

Јоаким Лев и Бастијан Швајнштајгер иза себе имају неколико година заједничке плодоносне сарадње и узајамног поштовања у репрезентацији Немачке. Бастијан је био један од кључних играча у Левовој тактици, када су Панцери 2014. године постали прваци света на Мундијалу у Бразилу. Швајнштајгер је добио капитенску траку од Лева и био његов човек од поверења.

- Увек сам могао да верујем Леву, и он би исто тако могао да верује мени. Титула на Светском првенству 2014. ćе нас заувек повезивати - објаснио је једном приликом Бастијан Швајнштајгер, свој однос са Јоакимом Левом.

Када је Немачка предвођена Јоакимом Левом у осмини финала Европског првенства 2021. поражена од Енглеске било је јасно да ће цењени стручњак напустити кормило репрезентације, јер је и пре почетка ЕУРО најавио одлазак. Тада је Бастијан Швајнштајгер, као коментатор ТВ станице АРД одржао леп говор о бившем учитељу, тренеру и пре свега пријатељу, који је завршио речима:

- Хвала, Јоги!

Однос Јоакима Лева и Бастијана Швајнштајгера можда је најбоље објаснио немачки колумниста Тобијас Холткамп у ауторском тексту на порталу "Спорт1", када је писао и да је Бастијан добронамерно критиковао неке одлуке свог учитеља:

"У суштини Бастијан је више и даље члан породице. Много година је прошло, они су и даље изузетно блиски. Он познаје Лева и његов начин размишљања и рада као ниједан други фудбалер."

Јоаким Лев на критике свог некадашњег капитена није одговорио сујетом и гордошћу. Био је миран и прихватио их је добронамерно:

- Забава је део фудбала. Од стручњака се тражи и плаćени су да говоре отворено. Ја то не схватам лично. Када Бастијан Швајнштајгер, на пример, указује на грешке, то су често ствари које видимо слично и о којима разговарамо - рекао је Јоаким Лев за портал Sportbuzzer.

ДА ЛИ БИ ТО БИЛА БОМБА? Миљник навијача хоће да се врати у Црвену...

(Дневник/Курир спорт/ОЕ24)

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА