Најновије

Инцидент изнад Сирије: Америчка летелица се опасно приближила руском ловцу

Беспилотна летелица МК-9 „рипер“ антитерористичке „коалиције“, предвођене САД, поново се опасно приближила руском авиону Су-35 Ваздушно-космичких снага Русије на небу изнад Сирије, саопштио је заменик руководиоца Руског центра за мирење зараћених страна Јуриј Попов.

„Изнад места Ел Сухне у провинцији Хомс на висини од 7.000 до 8.000 метара 28. јуна поново је дошло до опасног приближавања дрона МК-9 'рипер' 'коалиције' са авионом Су-35 Ваздушно-космичких снага Русије, који је изводио редовни лет у ваздушном простору Сирије“, рекао је Попов.

Како је додао, руски пилот је показао високу професионалност и благовремено је предузео неопходне мере како би спречио судар.
Попов је такође казао да је у подручју Ел Танф у протеклом дану забележено осам прекршаја које су начинили два пара ловаца Ф-15, пар ловаца „рафал“ и пар ловаца „тајфун“.

Поред тога, коалиција је шест пута прекршила протокол о деконфликтацији из 2019. године, повезане са летовима дроновима који нису координисани са руском страном.

НАПАДНУТ СРБИН НА КОСМЕТУ! Полицајац тзв. Косова се правио луд (ВИДЕО)

Извор: Спутник.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА