Најновије

НЕРВНИМ ГАСОМ ХТЕО ДА ТРУЈЕ НЕМУСЛИМАНЕ: Ко је Игор који је ухапшен због тероризма, планирао напад камионом

Игор Деспотовић (25) ухапшен је данас у Београду због сумње на терористичко удруживање, након крвавог напада испред израелске амбасаде који је извео Милош (Салахудин) Жујовић.

- У Београду је ухапшено још једно лице због сумње на терористичко удруживање. Реч је Игору Деспотовићу из Београда, рођеном 1999. године, који је пре две године већ хапшен због тога што је био администратор више милитантних група на интернету које су позивале на џихад - рекао је Дачић.

- Поступак против њега се и даље води, а он је пуштен из притвора. Он је после тога наставио комуникацију са екстремистима, тако да је свакодневно имао комуникацију са убијеним терористом Жујовићем, због чега се сумња да је директно учествовао у логистичкој подршци и организацији овог терористичког акта. Акција полиције се наставља на више локација у Србији - изјавио је министар Ивица Дачић.

Курир је раније писао о Деспотовићу, који је ове године у априлу осуђен на казну затвора од три године због подстицања на извршење кривичних дела.

- Окривљени Деспотовић Игор осуђен је на казну затвора у трајњу од три године, у коју му је урачунато време проведено у притвору, као и време проведено на мери забране напуштања стана уз примену електронског надзора - образложено је раније ове године.

Деспотовић је, што се наводи и у оптужници која је подигнута против њега, у стању урачунљивости континуирано и јавно, путем видео снимака, фотографија и текстова износио и проносио идеје којима се непосредно подстиче на вршење тероризма.

- Сумња се да је од почетка марта 2020. године до 5. фебруара 2022. године на више друштвених мрежа админстрирао, односно прво отворио, а затим управљао са више налога и у делу налога који је јаван и доступан за све кориснике, поставио низ садржаја текстова снимака и фотографија који велича организацију Исламска држава - наводи се у оптужници.

Деспотовић је хапшен и у акцији БИА 2017. године када је спремао терористички напад и објављивао поруке подршке Исламској држави, али и писао упуства за тровање немуслиманског становништва гасом "Сарин"!

Деспотовић је већ осуђиван због сличног дела и то 2018. године због сумње да је планирао напад камионом у центру Београда. Радикални исламиста Деспотовић, тада је у акцији БИА ухапшен 2017. године када се спремао да камионом по узору на терористички чин у Барселони гази људе по центру Београда.

РУСКИ ИСКАНДЕРИ ЖЕСТОКО УДАРИЛИ НА ВОЈСКУ УКРАЈИНЕ: Све постало пепео и дим (ВИДЕО)

Извор: Курир.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА