Најновије

Руси кажњавају Албанца који је вређао Србе

Мирљинд Даку, албански фудбалер, кажњен је од стране руског Рубина у ком игра, због вређања Срба и Македонаца после меча Албаније и Хрватске на Европском првенству.

По завршетку утакмице Албаније и Словеније Мирљинд Даку узео је мегафон и испред навијача почео да пева увредљиве песме на рачун Србије и Северне Македоније.

Рубин из Казања у коме албански фудбалер игра одмах је реаговао и казнио га.

„Нападач Мирљинд Даку је после утакмице Европског првенства 2024. за селекцију Албаније против Хрватске упутио увредљиве повике. Наш клуб препознаје одговорност за насталу ситуацију. ФК Рубин представља мултинационални тим и увек се придржава принципа поштовања и једнакости, категорички осуђујући све облике дискриминације и увреда на националној, верској или расној основи. По повратку у клуб, фудбалер ће бити подвргнут дисциплинским и финансијским санкцијама. Такође ће бити одржан информативни разговор са свим играчима клуба како би се избегли слични инциденти у будућности“, пише у саопштењу руског клуба.

Даку је фудбалер рођен у Гњилану, а на леђима поносно носи тетоважу припадника такозване Ослободилачке војске Косова. Један кратак период и је наступао за репрезентацију лажне државе Косово.

Подсетимо, на мечу Албаније и Хрватске чуло се и скандалозно скандирање „Убиј Србина“ због чега је УЕФА покренула истрагу.

ДОДИК ПОРУЧИО МАРФИЈУ: Каубоју, док год ти будеш држао волан, јуримо у пропаст

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА