Најновије

ГЛАВНА МЕТА! Караганов открио на кога Руси бацају нуклеарку!

САД и Запад својом војном помоћи Украјини ризикују да приморају Русију на повећање ескалације, потенцијално до употребе нуклеарног оружја. Ово је став Сергеја Караганова, научног руководиоца Факултета светске економије у Русији.

- Надам се, молим се, радим да не дође до нуклеарног удара и да се наши западни суседи отрезне - рекао је Караганов у интервјуу за „Украина.ру“.
Караганов је проценио ризике употребе нуклеарног оружја током конфликта у Украјини. Према његовом мишљењу, тренутно не постоји непосредна опасност, али не искључује могућност таквог сценарија у будућности.

- Мислим да нам је потребно још годину-две да пратимо ситуацију и акције НАТО-а. Ако блок и његови кијевски савезници наставе да шаљу нове војнике и оружје, мораћемо да убрзамо ескалацију – обуздавање и застрашивање - рекао је Караганов.

Он сматра да је тактика обуздавања и застрашивања једини ефикасан метод у савременим реалностима, јер се више не може рачунати на разборитост супарника.
- Ослањање на разум човечанства не функционише. Потребан је страх - истакао је политолог.

У случају да НАТО не прекине испоруке оружја Украјини, помоћу којег Оружане снаге Украјине могу гађати руске стратешке објекте, Караганов сматра да ће Русија бити приморана да узврати нападима на територије земаља које највише помажу Украјини.

- У том случају, могуће је да ћемо бити приморани да донесемо одлуку о нуклеарним ударима на земље које помажу. Али прво ћемо, наравно, предузети друге кораке, укључујући могуће ударе ненуклеарним ракетама - рекао је Караганов.

Он истиче да би примена нуклеарног оружја од стране Русије била крајња и принудна мера, ако други кораци не донесу резултате. Караганов признаје да би таква употреба нанела Русији тежак морални ударац и отворила Пандорину кутију непредвидивих последица.

Додик: Инсистираћемо да се ФБиХ изјасни о споразуму о мирном раздруживању

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube