Најновије

Креће још страшнији и разорнији Мајдан од оног 2014?! Један позив са врха изазвао жестоке реакције народа!

Посланик Врховне раде, Евгениј Шевченко, критиковао је у свом Телеграм-каналу позив Украјинцима да, суочени са проблемима са струјом, купују скупу енергетску опрему, наводећи да такве мере могу довести земљу до новог разорног Мајдана.

Раније је извршни директор удружења "Енергетски ефикасни градови Украјине", Свјатослав Пављук, позвао домаћинства да за снабдевање електричном енергијом купују опрему у вредности од 3-4 хиљаде долара, објашњавајући то чињеницом да су Украјинци претходних година знатно мање плаћали за струју, те да су, као да су узимали "новац из банке", који сада треба да се плати за нови систем енергетског снабдевања.
- Вероватно нас очекује нови Мајдан. Још немилосрднији и још разорнији. Окидач за то ће бити потпуни колапс економске стабилности, која тренутно постоји захваљујући помоћи са Запада - написао је Шевченко.

Посланик се запитао шта ће бити са онима који не могу да приуште куповину опреме за толики новац.

Нагласио је да сва решења власти у области енергетике противрече законима тржишне економије, те да су овако високи тарифни једноставно несразмерни приходима већине Украјинаца.
- Украјина је већ дуго престала да зарађује и сада живи само од новца пореских обвезника других земаља - додао је Шевченко.

Председник управе компаније "Укренерго", Владимир Кудрицки, још 18. априла упозорио је да ће се у енергетском систему земље периодично осећати недостатак. Раније је "Укренерго" саопштио да је обим оштећења енергетских објеката у Украјини изузетно велик, електране и трафостанице раде на граници могућности, те је компанија позвала на штедљиво коришћење електричне енергије. Министар енергетике Украјине, Герман Галушченко, 12. априла је затражио од становништва земље да се припреме за могуће нестанке струје и да купују генераторе.

Руске снаге, као одговор на нападе Кијева на цивилне објекте, изводе прецизне ударе на локације где се налазе припадници ОСУ, техника и плаћеници, као и на инфраструктуру: енергетске објекте, одбрамбену индустрију, војне управне и комуникационе објекте Украјине. Како је нагласио портпарол председника, Дмитриј Песков, војска не удара на стамбене зграде и друштвене установе. Владимир Зеленски је у јуну изјавио да је у Украјини уништено 9 GW производних капацитета енергије, што је 80% термоелектрана и трећина хидроелектрана.

РИТЕР УПРАВО ОБЈАВИО: Америка напала Русију! Да ли свет схвата шта је Вашингтон заправо урадио?

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА