Најновије

ДРАМА У КИЈЕВУ! Почело спаљивање војних возила, све службе у стању приправности!

Непознати починиоци запалили су још три војна возила у Изјуму у Харковској области и у Одеси, известило је у суботу украјинско издање "Страна" позивајући се на извор у полицији.

"Страна" је 24. јуна известила о паљењу три војна возила од стране непознатих починилаца у Одеси, Николајеву и Каменском.
"У граду Изјум у 3.00 сата запаљена су два војна возила, џип Греат Wall и камион МАН. Пожар је угашен за 40 минута, али су возила потпуно изгорела. Још један случај паљења забележен је у Одеси, где је запаљен аутомобил Nissan, који је припадао војнику", наводи се у саопштењу објављеном на Телеграм каналу издања.

Према информацијама издања, материјали о овим паљењима предати су Служби безбедности Украјине (СБУ).

Раније су украјински медији известили да су почела паљења војних возила, јер их грађани узимају за возила запослених у војним комисијама.
На интернету су се раширили видео снимци насилне мобилизације, на којима представници украјинских војних комисија, често примењујући силу и пребијајући мушкарце мобилизационог узраста, одвозе их у комбијима у непознатом правцу.

Закон о појачаној мобилизацији у Украјини ступио је на снагу 18. маја. Документ обавезује све војне обвезнике да у року од 60 дана од ступања закона на снагу ажурирају своје податке у војној комисији. За то је потребно лично доћи у војну комисију или се регистровати у "електронском кабинету регрута". Позив на мобилизацију ће се сматрати урученим, чак и ако га регрут није лично видео: датум "уручења" ће бити датум када је у документу постављен печат о немогућности личног уручења.

У закону је наведено да војни обвезници морају стално носити војну књижицу са собом и показивати је на први захтев запослених у војној комисији или полицији. Онима који избегавају мобилизацију може бити одузето право на управљање возилом. У документу нису наведени рокови демобилизације, што је изазвало незадовољство код појединих посланика.

НАЈОПАСНИЈИ РУСКИ АВИОНИ СУ НА 200 КИЛОМЕТАРА ОД УКРАЈИНЕ: Суперсонични бомбардери, брутална руска база

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 202407021708091b614bc8