Најновије

Дугин: Ако Русија победи у Украјини, Запад ће престати да се понаша према Србији као сад

Судбина човечанства непосредно зависи од тога да ли ће Русија победити у Украјини, оценио је руски филозоф.

Ако победимо, Запад ће престати да се понаша према Србији као сад – и у односу на Косово и Метохију, и у односу на позицију Србије и Републике Српске, биће веома озбиљних промена, изјавио је руски филозоф и геополитичар Александар Дугин за "Вечерње новости".

Додао је да ће однос снага у Источној Европи бити преиспитан, јер ће Русија бити сасвим друга држава - пуновредна велесила, од чијих одлука и позиције ће зависити европска и светска политика.

"То значи да ћемо имати снаге, могућности, ауторитета и утицаја да помажемо нашим братским српским пријатељима више и делотворније него сад", рекао је Дугин у интервјуу београдском листу.

Такође, нагласио је да судбина човечанства непосредно зависи од тога да ли ће Русија победити у Украјини или "још некако", то јест употребом нуклеарног оружја.

"Сада је Русији веома тешко да победи, али она уопште не може да изгуби, јер ако не буде победе у Украјини, неће бити ничега. Неће бити саме Русије. Дакле, ако не буде Русије, неће бити ни Србије. И света неће бити", прецизирао је руски филозоф, те додао да ако буде "још некако", онда нико неће преостати.

Победа у Украјини ће, према његовим речима, имати веома велики утицај на сву европску политику.

У интервјуу "Вечерњим новостима" Дугин је констатовао и да се у овим тренуцима балансира на ивици великог рата, те да је нејасно шта нас од њега дели, али га Русија свакако неће започети.

Што се тиче избора у Америци, сматра да су исти пресудни за даљу судбину света и да ће вероватноћа великог рата порасти до критичне тачке ако демократе победе на председничким изборима, док је, како каже, Доналд Трамп реалиста и прагматичар, и ако искрсне питање уништења човечанства, он ће вагати цену таквог чина, и постићи некакав договор.

Руски филозоф је појаснио и да схвата да Србија у овом тренутку покушава да се "искобеља", као што то, на пример, чине Мађарска и Турска, које настоје да не улазе у сукобе и да се не прикључују ниједном табору из разних разлога – укључујући оне географске и политичке.

"Али ако дође до општег братоубилаштва, мислим да ће погодити све, па и Европу. Можда ће се тај рат, као грађански, проширити и на саму Америку", закључио је Дугин.

НАЈОПАСНИЈИ РУСКИ АВИОНИ СУ НА 200 КИЛОМЕТАРА ОД УКРАЈИНЕ: Суперсонични бомбардери, брутална руска база

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 20240702171631f66506f3