Најновије

ЧЕШКИ ПРЕДСЕДНИК ПАВЕЛ О РУСИЈИ: Невезано за Украјину - Европа је конфронтирана Русији!

Ако Русија буде деловала конструктивно, Европа би требало да одговори на исти начин, али Москви се мора одупрети ако су њене акције противне интересима Запада, рекао је чешки председник Петр Павел.
Петр Павел

Петр Павел

„Ако се Русија понаша конструктивно, онда Европа увек треба да ради исто. Међутим, када Русија делује против наших интереса, ми се морамо томе супротставити. Јер у супротном ће наш начин живота и наше вредности бити угрожени“, рекао је Павел у интервјуу бечком листу “Дие Прессе”.

Он је додао да ће конфронтација са Русијом вероватно постати део свакодневног политичког живота. Истовремено, председник Чешке је нагласио да то не мора да буде војна конфронтација.

Павел је уверен у даљу конфронтацију између Русије и Запада, чак и без освртања на тему Украјине, видећи у акцијама Москве жељу да „обнови империјалну величину Совјетског Савеза“.

Дотичући се предстојећих председничких избора у САД и могућег појављивања у Белој кући Доналда Трампа, познатог по критичком погледу на европске савезнике Сједињених Држава, Павел је рекао да се Европа, која се одавно према САД понаша као „размажено дете“, мора бити спремна да преузме више безбедносних одговорности.

Прочитајте ОВДЕ шта је Песков рекао о политици Запада наспрам Украјине

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА