Најновије

ПАКАО КОД ХАРКОВА! Велики продор руских снага! Пробили се и заузели територију

Руске снаге су направиле значајан продор на харковском правцу, ослободивши велику територију, и сада чекају следећи потез непријатеља, изјавио је командант специјалне јединице "Ахмат" Апти Алаудинов у емисији на телевизији "Русија 1".

- Министарство одбране Руске Федерације је у целини направило заиста озбиљан продор. Успели смо да ослободимо прилично велику територију. Непријатељ је преусмерио већи део својих јединица на харковско подручје, повукавши чак и снаге из Кијевске области и пребацивши их на овај сектор. У суштини, сада чекамо следећи потез нашег непријатеља, који покушава да концентрише одређене снаге и направи, рецимо, одлучујући корак за себе - рекао је Алаудинов.
Русија се суочила са украјинским противнападима у Волчанску и у области Липци, где непријатељ покушава да поврати изгубљене позиције. Према изјавама локалних проруских извора, украјинске снаге су уложиле значајне напоре да консолидују своје снаге у овом подручју, али су наишле на јак отпор руских снага.

Украјинска војска је уложила напоре да преусмери додатне снаге и опрему ка овом фронту, али се суочава са логистичким изазовима због континуираних руских удара на кључне комуникационе линије и путеве снабдевања.

Такође, руски извори тврде да је украјинска војска претрпела значајне губитке у покушају да поврати контролу над територијама које су сада под руском контролом.
Руски аналитичари сматрају да ће украјински покушаји контраофанзиве бити неуспешни без додатне подршке западних савезника, који су до сада били фокусирани на политичке и економске санкције, али не и на директну војну интервенцију.

НЕМА ВИШЕ! Украјинци истоварали западно оружје, а онда... Руска авијација разорила кључна складишта, уништен и моћни ПВО!

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА