Најновије

ЛАВРОВ ОТКРИО ШТА СЕ ЗАПРАВО ДЕШАВА У ФРАНЦУСКОЈ: Руски министар разобличио бесмислени систем

Парламентарни избори у Француској не личе много на демократију, а други круг је измишљен како би се манипулисало вољом бирача, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров телевизији Русија 24.

- Погледајте демократију у Француској. Тамо је одржан први круг парламентарних избора, а други круг је, по свему судећи, замишљен управо да би се манипулисало вољом бирача који су изашли у првом кругу. Када се повлаче неке кандидатуре, убеђују их, како би рашчистили пут за победу, како кажу, конзервативаца или популиста. То баш и не подсећа на демократију - нагласио је Лавров.
Руски министар спољних послова прокоментарисао је, такође, и предизборну кампању у Сједињеним Државама.

- Тужан призор. Ако систем такозване америчке демократије даје такве резултате, такав ток изборне кампање, вероватно свако може да извуче своје закључке о томе како се све то оркестрира и уређује - рекао је Лавров.

У Француској се одржава други круг парламентарних избора, на којима ће бирачи широм земље и прекоморских територија гласати за 501 од 577 места у Националној скупштини, доњем и најважнијем дому француског парламента. Преосталих 76 места већ је освојено у првом кругу гласања.

ДРАМА У САРАЈЕВУ ЗБОГ СРПСКЕ ВОЈСКЕ: Смета им униформа у дефилеу, стигао одговор из Бањалуке

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА