Најновије

КРЕЋЕ КАМПАЊА ЗА РИО ТИНТО Вучићева медијска машинерија добила списак саговорника за кампању подршке ископавању литијума

Влада Србије одлучила је да у наредне две недеље покрене медијску кампању с циљем да подржи пројекат ископавања литијума. Према извору Н1, провладиним медијима је прослеђен списак људи који би требало да на дневном нивоу буду саговорници у гостовањима, дебатама и округлим столовима на тему ископавања литијума.

У поруци која је прослеђена уредницима провладиних медија, а у коју је Н1 имао увид, наводи се да те саговорнике, међу којима су професори Рударско-геолошког, Машинског и Факултета техничких наука у Новом Саду, али и Удружења инжењера рударства и геологије Србије, треба звати у госте како би причали о позитивним ефектима рударења литијума.

У поруци медијима саветује се да се о гостовањима договарају са особом која је истовремено и консултант Рио Тинта и да је важно да та кампања крене од данас.

Подсетимо Удружење "Не дамо Јадар" предало захтев Влади Србије којим јој је дала рок од 40 дана, односно до 10. августа, да усвоји законску забрану геолошких истраживања и експлоатације литијума и бора у Републици Србији.

СПЕЦИЈАЛНЕ РУСКЕ БОМБЕ Британски аналичар открио колика опасност прети Украјинцима

Извор: N1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА