Најновије

ИСПЛИВАО ТРАМПОВ УДАРНИ ПЛАН ЗА УКРАЈИНУ! Ово ће урадити чим постане председник, свет чека реакцију Русије!

Два кључна саветника бившег председника САД Доналда Трампа представила су му план за окончање рата у Украјини, ако победи на председничким изборима, који укључује условљавање даље војне помоћи Украјини њеним уласком у мировне преговоре.

САД би истовремено упозориле Москву да ће одбијање преговора резултирати повећањем америчке подршке Украјини, изјавио је пензионисани генерал-пуковник Кит Келог, један од Трампових саветника за националну безбедност.
Према плану који су осмислили Келог и Фред Флајц, бивши шефови особља у Трамповом Савету за националну безбедност, примирје би се засновало на тренутним линијама фронта током мировних преговора. Они су представили своју стратегију Трампу, који је позитивно реаговао.

Кључни елементи плана објављени су у истраживачком раду "Америца Фирст Policy Институте", где Келог и Флајц држе руководеће позиције. Келог је нагласио важност брзог довођења Русије и Украјине за преговарачки сто ако Трамп победи на изборима.

- Рекли бисмо Украјинцима: 'Морате доћи за преговарачки сто, или ће подршка САД престати.' А Путину бисмо рекли: 'Ако не дођете за сто, даћемо Украјинцима све што им треба да вас поразе на терену - изјавио је Келог.
Према њиховом плану, Украјина не би морала формално да уступи територију Русији, али је мало вероватно да ће брзо повратити контролу над целокупном територијом. 

Аналитичари су изразили забринутост да би план Келога и Флајца могао дати Москви предност у преговорима. Даниел Фрид, бивши помоћник државног секретара, рекао је да би тај план могао довести до тога да Украјина препусти територије које Русија тренутно контролише. Током недавног интервјуа, Трамп је искључио могућност слања америчких трупа у Украјину и изразио сумњу у чланство Украјине у НАТО-у.

Путин је рекао да би рат могао бити окончан ако Украјина одустане од амбиција за придруживање НАТО-у и преда четири источне и јужне покрајине које Русија полаже. Француски и британски амбасадори су током састанка Савета безбедности УН прошле недеље поновили став да мир може бити постигнут тек када се Русија повуче са украјинске територије, што је став који дели и Кијев.

РУСИЈА СПРЕМА ОДМАЗДУ, И ТО НУКЛЕАРНУ? Потез Думе запрепастио све, мобилисани медији, мреже...

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube