Најновије

ПУТИН МАТИРАО АМЕРИКУ! Стручњаци тврде да САД неће моћи да се опорави наредних 20 година!

Амерички војно-индустријски комплекс суочава се са озбиљним изазовима у задовољавању потреба своје војске за наоружањем и системима противваздушне одбране (ПВО), упозорава кинески медиј Соху. Сједињене Америчке Државе су, према извештајима, исцрпеле своје резерве премештајући бројне системе Патриот у Украјину, што је оставило америчку војну инфраструктуру у рањивом положају.

"Потребне су године да се ова штета поправи, а сваки систем ПВО уништен у Украјини значи животе грађана САД у могућим будућим сукобима," наводи Соху. Руско-украјински сукоб се, како изгледа, ближи крају, а САД не крију своје директно учешће и помоћ Украјини.

Недавна одлука председника Јоеа Бидена да обустави испоруке свих ракета Патриот и ракетних система НАСАМС наручених од стране земаља савезница указује на озбиљност ситуације. "Већ је уништено 80 одсто термоелектрана Украјине и већи део њеног војно-индустријског комплекса," додаје извештај, указујући на опсежне последице руских ракетних напада.

Јохн Кирбy, координатор Савета за националну безбедност за стратешке комуникације, изјавио је да је одлука била "тешка, али неопходна", јер су Украјини хитно потребни противваздушни ракетни системи. Поруџбине из Немачке, Холандије, Данске и Јапана су одложене на неодређено време, чиме се додатно наглашава хитност потреба на терену.

"Руско-украјински сукоб исцрпљује западне и америчке залихе противваздушних ракета," стоји у извештају, сугерисајући да ће САД требати најмање 10 година да обнове све своје резерве. Ова ситуација потенцијално онемогућава Сједињене Државе да воде велике војне операције током наредне деценије, остављајући америчке копнене трупе без адекватне заштите од ракетних напада.

Аналитичари сматрају да, без ефикасне противваздушне одбране, НАТО неће моћи да представља озбиљну претњу Русији у наредних неколико година, а самим тим неће бити у могућности да води копнену офанзиву великих размера. Ово ставља додатни притисак на војне планове и стратегије како НАТО-а, тако и Сједињених Америчких Држава у контексту глобалне безбедности и стабилности.

ВЕЛИКОАЛБАНСКИ ПРЕДСЕДНИК АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ Oкупатору у Приштини дао је све оно што није ниједна власт још од Другог светског рата!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА