Најновије

НАТО план за пребацивање трупа из САД у Европу: Куда иде балкански коридор

Планирано је да америчке трупе слећу у холандске луке пре него што ће се укрцати на возове који ће их пребацивати кроз Немачку, па даље до Пољске.

НАТО развија вишеструке копнене коридоре, путем којих би, у случају великог европског копненог рата са Русијом, на прве линије фронта пребацивао америчке трупе и оклопна возила, јавља британски "Телеграф".

Ове амбиције Алијансе у посебном су замаху нарочито од како су се лидери војног савеза на самиту у Вилњусу договорили да спреме 300.000 војника који ће бити у стању високе борбене готовости.

Планирано је да америчке трупе слећу у холандске луке пре него што се укрцају на возове који ће их пребацивати кроз Немачку, па даље до Пољске. У случају "руске инвазије" на НАТО, трупе би се окупљале у Ротердаму.

"Иза кулиса се такође склапају аранжмани за проширење рута ка другим лукама како би се осигурало да московске снаге не могу прекинути копнену линију комуникација", пише "Телеграф".

ГОРЕ НАТО ВОЗИЛА! Русија их лоцирала и силно ударила, све нестало у секунди

Ако НАТО снаге које улазе у Европу из Холандије буду погођене руским бомбардовањем или уколико буду уништене луке у северној Европи, Алијанса ће се фокусирати на луке у Италији, Грчкој и Турској. Одатле би војска копном могла да прелази преко Словеније и Хрватске до Мађарске, која дели границу са Украјином.

Слични планови постоје за транспорт снага из турских и грчких лука преко Бугарске и Румуније до источног крила алијансе, а како "Телеграф" пише, израђују се и планови за транспорт трупа преко лука на Балкану, као и кроз Норвешку, Шведску и Финску.

На овим коридорима, војска неће бити ограничена локалним прописима и биће слободна да превози пошиљке без уобичајених ограничења.

Раније се, наиме, француска влада жалила да су њени тенкови бирократским процесима били заробљени на страним границама док су покушавали да се распореде у Румунији у оквиру нове шеме одбране од "руске инвазије".

Луке у северној Европи, попут Холандије, Немачке и држава Балтика, сматрају се посебно подложним руским ракетним нападима .

Западни званичници су, процењујући дешавања у Украјини, схватили да Руси успешно уништавају украјинске логистичке базе, па је због тога одлучено да огромна седишта попут оних у Авганистану и Ираку, више нису могућа.

Испред француске амбасаде у Москви плакати с позивом француским војницима у Украјини да се предају

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
Oops, an error occurred! Code: 202406201715435ffa4bc5

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА