Најновије

ПРВИ ИЗВЕШТАЈ СРУШЕНОГ ХЕЛИКОПТЕРА: Како се запалио и да ли било метака у олупини

Ирански генералштаб објавио је прелиминарни извештај о истрази пада хеликоптера у којем се налазио председник Ирана, Ибрахим Раиси. Према извештају, нису пронађени трагови метака на сада већ олупини срушеног хеликоптера, што искључује могућност напада на летелицу.

У извештају се наводи да се хеликоптер запалио тек након судара са планином. Овај закључак је заснован на прелиминарним анализама остатака хеликоптера и сведочењима очевидаца. Истрага ће се наставити како би се утврдили сви детаљи и околности које су довеле до ове трагедије.

Пилот срушеног хеликоптера успео је да контактира пилоте друга два хеликоптера у пратњи, што је откривено у прелиминарном извештају. Овај контакт је омогућио да се благовремено организује спасилачка акција, али нажалост, није било могуће спречити трагичан исход.

Иранске власти наглашавају важност проналажења свих одговора и објашњења за породице жртава и јавност. Председник Раиси је изразио дубоко саучешће породицама страдалих и захвалио се свима који су учествовали у спасилачким напорима.

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА