Najnovije

PRVI IZVEŠTAJ SRUŠENOG HELIKOPTERA: Kako se zapalio i da li bilo metaka u olupini

Iranski generalštab objavio je preliminarni izveštaj o istrazi pada helikoptera u kojem se nalazio predsednik Irana, Ibrahim Raisi. Prema izveštaju, nisu pronađeni tragovi metaka na sada već olupini srušenog helikoptera, što isključuje mogućnost napada na letelicu.

U izveštaju se navodi da se helikopter zapalio tek nakon sudara sa planinom. Ovaj zaključak je zasnovan na preliminarnim analizama ostataka helikoptera i svedočenjima očevidaca. Istraga će se nastaviti kako bi se utvrdili svi detalji i okolnosti koje su dovele do ove tragedije.

Pilot srušenog helikoptera uspeo je da kontaktira pilote druga dva helikoptera u pratnji, što je otkriveno u preliminarnom izveštaju. Ovaj kontakt je omogućio da se blagovremeno organizuje spasilačka akcija, ali nažalost, nije bilo moguće sprečiti tragičan ishod.

Iranske vlasti naglašavaju važnost pronalaženja svih odgovora i objašnjenja za porodice žrtava i javnost. Predsednik Raisi je izrazio duboko saučešće porodicama stradalih i zahvalio se svima koji su učestvovali u spasilačkim naporima.

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA