Најновије

И "Косово" хоће резолуцију о геноциду? Српске жртве нико не помиње

Мемљи Краснићи изгледа поштује све страдалнике, осим ако они нису српског порекла.

Ако је заиста истина оно што каже председник Тачијеве Демократске партије Косова Мемљи Краснићи, да су усвајањем јучерашње резолуције о Сребреници "УН послале јасну поруку да се ратни злочини и злочини против човечности не могу игнорисати или заборавити, упркос времену које пролази", то би онда могло да значи да ће напокон - и српске жртве терористичке државе дочекати правду.

Наравно, само у паралелном универзуму десило би се да неко од партијских војника лажног "Косова" призна српска страдања у јужној српској покрајини, тако да је и овог пута, упркос причи о жртвама, Србија представљена искључиво као злочинац.

"Сребреница је нашла мир, преко 8.000 зверски убијених жртава током 10 дана, као и њихове породице. Док поздрављамо Резолуцију о Сребреници, подсећамо на хитан значај за слично међународно признање и кажњавање злочина почињених и на Косову. Злочини које је Србија починила на Косову захтевају исти ниво пажње и осуде од стране глобалне заједнице", поручио је Краснићи.

Да и Приштина и Сарајево "јашу" на истом таласу, и да им је идеја како је то недавно оценио и председник Србије Александар Вучић, да подигну нове тужбе против Србије и наплате ратну штету, види се управо и из ове Краснићијеве изјаве, али и из идеје коју је изнео Рамуш Харадинај, лидер Алијансе за будућност "Косова". 

Харадинај је, наиме, отворено позвао на усвајање резолуције УН о злочинима на Косову. Опет, наравно, не о злочинима над Србима.

"Без резолуције Уједињених нација, за злочине и геноцид на Косову, истина и правда за хиљаде жртава остају непотпуне. Починиоци злочина геноцида, свуда, морају бити кажњени. Масовна гробља, масакри, погубљења хиљаде грађана, силовање и прогон милион Албанаца из њихових домова, не могу имати друго име осим геноцид", написао је Харадинај на Фејсбуку не прецизирајући коју именицу користи за означавање терора који већ деценијама пролазе Срби у јужној српској покрајини.

"Истина и правда биће потпунија када се прихвати да је геноцида било и на Косову", тврди Харадинај, док и Краснићи позива "међународну заједницу да се солидарише са народом Косова у њиховом захтеву за правдом и одговорношћу".

"Нестали морају бити пронађени, починиоци морају да одговарају, а жртве одане достојанство које заслужују. Само кроз међународне признања и правде можемо се надати да ћемо излечити ране прошлости и изградити будућност засновану на миру и помирењу", навео је он.

О жртвама на Балкану, немогуће је, међутим не говорити а не помињући српске жртве (осим ако ниси човек с партијском књижицом странке коју је основао Хашим Тачи коме се тренутно суди за ратне и злочине против човечности).

Председник Комисије за нестала лица Вељко Одаловић изјавио је јуче, наиме, да се укупно 9.750 особа воде као нестали током ратова на простору бивше Југославије, а да више од трећине чине Срби. Уз Хрватску, међу онима који блокирају откривање истине - управо је и Приштина.

Одаловић је указао да се у последњих шест година не дешава никакав помак по питању проналаска несталих у Хрватској и Приштини, јер они не сарађују да се то питање реши.

"Што се тиче простора Косова и Метохије, ту имамо једну, можда и најдрастичнију ситуацију, шест година је прошло од када нисмо били ни на једној локацији од нашег интереса нити нас позивају", рекао је Одаловић, додајући да представници Србије, који се баве питањем несталих, нису позвани у мртвачницу у Приштини у којој се налази више од 300 тела, од којих је најмање 90 лица српске националности. Он је додао и да се у овом моменту још око 565 особа води као нестало.

Добро познати џокер свих марионетских власти на Балкану и њихових покровитеља са Запада, увек су "српски злочини" док се о српским жртвама, на пример оним из Братунца, или рецимо из Жуте куће, дакле, никада и не прича.

ПУТИН СПРЕМАН ДА ЗАМРЗНЕ РАТ У УКРАЈИНИ? Спреман и да се бори ако Кијев и Запад не одговоре

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА