Најновије

РУСИ ПРОНАШЛИ НАЧИН ДА СЛОМЕ КИЧМУ УКРАЈИНСКОЈ ОДБРАНИ? Стигло упозорење због застрашујућег оружја

У недавном извештају аналитичара National Interest-a, Брендона Вајсхарта наглашава се употреба бомби ФАБ-3000 М54 од стране руских трупа као кључни елемент у сламању украјинске противваздушне одбране. Ове бомбе, које покривају велике површине и које је тешко оборити, могу да представљају значајну претњу за украјинске снаге.

Руске снаге користе бомбе ФАБ-3000 М54 за нападе на украјинску противваздушну одбрану

Вајсхарт тврди да масовна производња и употреба ових бомби на украјинске циљеве могу "сломити кичму целокупној стратегији противваздушне одбране" Украјине. Ово означава почетак нове фазе сукоба, где ће украјинским оружаним снагама бити знатно теже да се одбране.

Од 10. октобра 2022. године, након напада на Кримски мост, за који Москва тврди да су иза њега стајале украјинске специјалне службе, руске оружане снаге почеле су с нападима на украјинску инфраструктуру. Мета напада постали су енергетски објекти, индустрија одбране, војна команда и комуникациони објекти широм Украјине.

Стање у Украјини је напето, с готово свакодневним упозорењима о ваздушним нападима, што додатно доприноси несигурности и тешкоћама с којима се суочавају грађани у свакодневном животу.

ВЕЛИКОАЛБАНСКИ ПРЕДСЕДНИК АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ Oкупатору у Приштини дао је све оно што није ниједна власт још од Другог светског рата!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 20240630201557e2cdba93