Најновије

ДОДИК СА ЈЕНЧОМ: Српска тражи потпуно поштовање Дејтона

Република Српска не тражи навијачко понашање, него објективан приступ и да се поштује Дејтонски споразум онако како је написан, поручио је председник РС.

Председник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас са помоћником генералног секретара УН за Европу, централну Азију и Америку Мирославом Јенчом.

"Сарадња Српске с УН организацијом је одлична и њихово особље ради добар посао. Уверен сам да ће и у наредном периоду бити једнако квалитетна. Српска не тражи навијачко понашање, него објективан приступ и да се поштује Дејтонски споразум онако како је написан", написао је Додик на Иксу.

Упознао је Јенчу, како је навео, са чињеницом да је ситуација у БиХ озбиљно нарушена нелегалним интервенцијама Кристијана Шмита, као и резолуцијом о Сребреници, која није имала подршку унутрашњих органа БиХ да се нађе на дневном реду Генералне скупштине УН.

"Бошњачке структуре срушиле су Устав БиХ, делујући једнострано, чиме је додатно усложњена ситуација из које се не види излаз. Озбиљан проблем је Уставни суд и не постоји закон о његовом раду, него правила која се измишљају, а стране судије не могу доносити одлуке и треба да оду", истакао је.

"Српска тражи потпуно поштовање Дејтона, да се затвори Канцеларија ОХР-а и БиХ препусти европским процесима", закључио је Додик.

НАТО ПРИЗНАО ПОРАЗ? Аларм у Алијанси, Руси су у предности 20 година, све државе да се овог трена удруже!

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА