Најновије

ЗАХАРОВА ЗАПАДНИМ МЕДИЈИМА: Смешни сте! Само сте се правили да не знате за злочине Украјине

Москва је више пута делила информације у злочинима кијевског режима почињеним над цивилима у Донбасу и украјинском војском, али амерички медији су изабрали да не виде кроз коју тортуру пролазе они који падну у канџе Оружаних снага Украјине, поручила је званична представница руског МСП-а.

Смешно је гледати како се западни медији претварају да су потпуно несвесни злочина украјинске војске над цивилима у Донбасу и руском војском, иако је Москва више пута давала релевантне доказе о томе, навела је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући текст "Њујорк тајмса" о убиствима руских ратних заробљеника, супротним Женевској конвенцији.

Наиме, амерички лист је, позивајући се на Каспара Гроса, лекара међународног добровољачког одреда у Украјини, описао неколико случајева када су украјински војници брутално убијали руске ратне заробљенике.

"Амерички новинари, публикације, новине, телевизије и интернет платформе се претварају да наводно ништа не знају о томе како кијевски режим злоставља цивилно становништво Донбаса, сада нових руских региона. Праве се да не знају кроз какву тортуру пролазе људи који су пали у њихове канџе, канџе Оружаних снага Украјине, националних батаљона и тако даље.", рекла је Захарова за "Известију".

Сва злодела кијевског режима су одавно позната, руско Министарство спољних послова је више пута извештавало о кршењу људских права, документи о томе су послати Савету безбедности УН, али су амерички медији учинили све да игноришу ову информацију, навела је Захарова.

"Све су то отворене чињенице о којима амерички новинари не говоре ни реч", нагласила је она.

Амбасадор руског Министарства спољних послова за злочине кијевског режима Родион Мирошник поручио је да ће Москва проверити све податке које је изнео амерички лист, а захтеваће да исто ураде и међународне организације.

Истражни комитет Руске Федерације ће истражити информације које су се појавиле у јавности.

Интернетом све чешће круже снимци мучења руских војника које деле украјински војници. У септембру 2023. године објављен је снимак на којем украјински војници приморавају заробљене руске војнике да иду минским пољем.

Такође, у новембру 2022. године појавио се снимак где припадници Оружаних снага Украјине убијају руске војнике, који леже на земљи са рукама подигнутим изнад главе.

Појавили су се и снимци како заробљеним руским војницима пуцају у ноге, а мучењу су посведочили и војници који су имали среће да се врате из украјинског заробљеништва. У покушају да добију информације, украјински војници су им одсецали прсте, пуцали у ноге, пребијали и пржили струјом.

ЖЕСТОКО ПАКЛЕНА НОЋ НА УКРАЈИНЦЕ! Искандер погодио две система Патриот у Одеској области

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube