Најновије

ЗЕМЉЕ ЕУ СПРЕМАЈУ ОСВЕТУ ОРБАНУ: Не могу да му опросте што се залаже за мир

Земље Европске уније осмислиле су начин на који желе мађарском лидеру Орбану да покажу незадовољство због његове самоиницијативне мировне турнеје, пише "Политико".

Европска комисија је затражила од својих комесара да не присуствују неформалним састанцима министара током мађарског председавања Саветом ЕУ, објавио је "Политико" позивајући се на три званичника ЕУ.

Уместо њих, слањем државних службеника на састанке, Комисија сматра да ће послати поруку Будимпешти да је њено понашање при председавању ЕУ неприхватљиво.

Мађарска је у јуну преузела ротирајуће председавање од Белгије. Од тада је мађарски премијер Виктор Орбан самоиницијативно пренуо у мировну мисију у Кијев, Москву, Пекинг и Вашингтон, што су његове колеге из ЕУ дочекале са негодовањем.

Правна служба Савета ЕУ пренела је амбасадорима ЕУ да Орбан тиме крши споразум, а лидери ЕУ су јавно осудили поступке Будимпеште.

Један од вида негодовања је и слање нижих службеника уместо министара на неформалне састанке које ће Мађарска организовати у Будимпешти.

Примера ради, министри спољних послова Уније су спремни да одбију Мађарску тако што ће организовати сопствени самит спољних послова у августу уместо да путују у Будимпешту на догађај Виктора Орбана.

ВЕЛИКИ ПРОБЛЕМ ЗА КИЈЕВ: Нова украјинска офанзива креће тек следеће године упркос помоћи НАТО!

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА