Најновије

РУСИ ШОКИРАНИ Шта се дешава у маријупољу?

Агент Атеша подметнуо пожар на железничкој прузи

Фото: Принтскрин

Украјински паравојни агент, припадник формације Атеш, извршио је саботажу на железничкој прузи Ростов-на-Дону – Маријупољ, изазивајући поремећај у саобраћају дуж ове кључне железничке линије. Група Атеш је преко друштвених мрежа изнела информацију да је њихов агент одговоран за паљење релејне кутије на поменутој прузи, а ова вест је пренела Украјинска Правда.

"Наш агент је запалио релејну кутију на прузи Ростов на Дону – Маријупољ",саопштила је група Атеш на друштвеним мрежама, преноси Украјинска Правда.

Значај линије Ростов-на-Дону – Маријупољ

Ова железничка линија има изузетан значај за транспорт руских оружаних снага и опреме између различитих делова Јужног војног округа Руске Федерације. Такође, отвара приступ морском путу за Русију, чинећи је виталном за логистичке потребе руских војних активности.

Ова саботажа представља један од бројних инцидената у региону, који наглашавају напетости и сукобе између Украјине и Русије, као и улогу паравојних формација у овим дешавањима.

Украјинске власти су у више наврата истакле своју подршку паравојним групама, попут Атеша, које делују на територији Украјине, док Русија истиче да су ове формације извор дестабилизације и тероризма у региону.

ШАМАР ИЗ МОСКВЕ! Стигла рекција након што је издат налог за хапшење Шојгуа и Герасимова

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА