Најновије

СРПСКИ ШАМПИОНИ: На врху Европе у дефанзивном стрељаштву!

Српски савез за дефанзивно стрељаштво – ИДПА је учествовао прошлог викенда на Европском првенству у дефанзивном стрељаштву (ИДПА – интернатионал дефенсиве пистол ассоциатион) које се одржало на полигонима БТК стрелишта у близини Фота у Мађарској у периоду од 6. до 9. јуна 2024. године.

Наступивши са 31 представником освојили су 22 одличја, од чега 6 златних медаља (укључујући Европског шампиона у ССП дивизији, Европског шампиона у Сениорима и Европског шампиона у Лаw Енфорцемент дивизији), 5 сребрних (укључујући Европског вице-шампиона у ЕСП (енханцед сервице пистол) дивизији као и Европску вице-шампионку у Ладy категорији, 9 бронзаних медаља и два одличја за четврто и пето место у најбројнијој дивизији ССП (стоцк сервице пистол) у класи СС.

Поред појединачних пласмана, тимови Српског савеза за дефанзивно стрељаштво су узели и треће место у ССП (стоцк сервице пистол) дивизији као и у ЦО (царрy оптиц) дивизији, док им је у ЕСП (енханцед сервице пистол) треће место измакло за само 4 секунде. 

Имајући у виду да је дефанзивно стрељаштво релативно млад стрељачки спорт у Србији, као и да је Српски савез за дефанзивно стрељаштво прошле године основан, резултат који је остварен на овогодишњем Европском првенству утолико је значајнији имајући у виду да је ово био деби нашег тима на овом престижном такмичењу које се већ 25 година организује у Европи сваке друге године. Овај резултат свакако даје подстицај за даљи рад Савеза као и даљи развој овог спорта у Србији имајући у виду да ће наредне године бити организовано Светско првенство у САД, као и да постоје амбиције да се наредно Европско првенство у дефанзивном стрељаштву одржи у Србији. 

Узимајући у обзир напред наведено, надамо се да ће Министарство спорта као и надлежне институције у Републици Србији препознати значај даљег развоја овог стрељачког спорта као и његов значај за даљу промоцију стрељаштва, као једног од наших најтрофејнијих спортова, али и Републике Србије на међународном плану. 

Српски савез за дефанзивно стрељаштво – ИДПА, посебну захвалност за подршку у остваривању наведених резултата на Европском првенству дугује несебичној подршци Савеза за практично стрељаштво Републике Србије – ИПСЦ и Спортског Савеза Србије, као и финансијској подршци златних спонзора Савеза – Триглав осигурању а.д.о. и Алта банци.

Прочитајте ОВДЕ о Путиновим условима за преговоре

Извор: Новости

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА