Најновије

РУСИ ПРИРЕДИЛИ ШОК БРИТАНЦИМА! Чудан маневар руски подморница изненадио све

Од почетка војне интервенције у Украјини, руске јуришне подморнице су два пута извеле мисије у околини Ирског мора, извештава Блоомберг. Прво распоређивање подморнице класе Кило десило се пре око 18 месеци, док је друга операција забележена недавно, што представља значајан пораст активности у овом делу Атлантика.

Подморница класе Кило, која је дизел-електрична нападна подморница, опремљена је за испаљивање руских крстарећих ракета Калибр, као и торпеда и морских мина. Према извештајима, кретање ових подморница премашило је уобичајене оперативне области које су британски званичници раније забележили.

Амерички званичници су такође били информисани о овим операцијама, што указује на значајну међународну забринутост. Министарства одбране Русије и Ирске, као и Министарство спољних послова Велике Британије и Бела кућа, још увек нису одговорили на захтеве за коментар, наводи Ројтерс.

Ове мисије долазе у контексту обимних војних вежби које је Русија најавила за 2022. годину, које обухватају активности њених флота од Пацифика до Атлантика. 

НА ГРАНИЦИ РАСПОРЕЂЕНО ДЕСЕТИНЕ ХИЉАДА ВОЈНИКА Расту тензије између Украјине И руског савезника

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА