Најновије

ЗВАНИЧНИ ПАРИЗ "ОСУДИО" КУРТИЈЕВЕ ПОТЕЗЕ: Ескалација тензија!

Француско Министарство спољних послова саопштило је данас да нова једнострана акција тзв. косовске полиције у којој су затворене канцеларије Поштанске штедионице доприноси ескалацији тензија и доводи у опасност преговоре у току с циљем проналажења решења везано за регулативу тзв. косовске централне банке.
Париз

Париз

„Француска је забринута” због недавних операција тзв. косовске полиције на северу КиМ и позива привремене приштинске институције да се уздрже од сваке нове унилатералне акције, саопштило је Министарство за Европу и иностране послове на свом сајту.

Како се наводи у саопштењу објављеном на сајту француског министарства, „ове нове унилатералне акције доприносе ескалацији тензија и стављају у опасност преговоре у току, под окриљем ЕУ, чији је циљ изналажење привременог решења за особе на које утиче спровођење регулативе” централне банке.

 „Оне (акције) утичу на свакодневни живот српске заједнице” на КиМ и у супротности су са напорима за „нормализацију односа са Србијом, предуслова за конкретизацију европске перспективе” Београда и Приштине, наводи се у саопштењу Париза.

Француска је охрабрила обе стране да се врате за преговарачки сто и да „раде на последњем предлогу компромиса који је представио европски преговарач, и који је једина реалистична основа како би се постигао договор који би омогућио одговарајућим корисницима да приме финансијске трансфере из Србије”, преноси Танјуг.

Прочитајте ОВДЕ о трговини Русије са Италијом, Немачком и другим европским земљама

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА