Најновије

МИ СНАГА ИЗ НАРОДА ТУЖИЛА ВЛАДУ СРБИЈЕ! По ком основу уводите џендерске појмове?

Посланичка група МИ СНАГА НАРОДА Проф. др Бранимир Несторовић јуче је тужила Владу Србије, као аутора и предлагача Закона о родној равноправности - Law on Gender Equality.

Због проблема насталих у примени речника, граматике и правописа српског језика и „родно осетљивог језика“, за који не постоје речник, граматика и правопис – Посланичка група затражила је од Владе да јој достави акте и укаже на основ по коме је у Србију, под претњом кажњавања, увела нејасне и непознате џендерске појмове: gender identities/родни идентитети; gender/родно осетљив језик; gender/родно сензитиван језик; gender/родна равноправност итд", наводи се у саопштењу.

Посланичка група "МИ СНАГА НАРОДА" поднела је тужбу против Владе Србије након што је Влада одбацила њихов захтев за укидање Закона о родној равноправности, што је изазвало хаос у образовању и информисању, и затражила од Народне скупштине да Закон стави ван снаге.

"Уместо очекиваних одговора, Влада је донела Решење којим је одбацила такав захтев, па је Посланичка група поднела тужбу против Владе и од Суда затражила да принуди Владу да испуни захтеве Посланичке групе. Из истих разлога, посебно због створеног хаоса у образовању и информисању, 29. маја 2024. године, Посланичка група затражила је од Народне скупштине да спорни Закон о родној равноправности стави ван снаге. Дана 31. маја 2024. године, по добијању тог предлога, Скупштина је исти проследила Влади са молбом да га размотри и да своје мишљење достави Народној скупштини", стоји у саопштењу.

Влада је по добијању дописа затражила од Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог припрему Предлога мишљења о стављању ван снаге Закона о родној равноправности, нагласивши потребу за мишљењем Републичког секретаријата за законодавство.

"Одмах по добијању тог дописа, Влада се обратила Министарству за људска и мањинска права и друштвени дијалог наводећи: „У прилогу се доставља, ради припреме Предлога мишљења Владе, Предлог закона о стављању ван снаге Закона о родној равноправности, који су Народној скупштини поднели народни посланици Несторовић Бранимир, Лукић Бранко, Павић Александар и Антонијевић Борислав, а који је Народна скупштина доставила Влади дописом 03 Број 011-1362/24 од 30. маја 2024. године. Напомињемо да је о припремљеном Предлогу мишљења Владе потребно прибавити и Генералном секретаријату Владе доставити мишљење Републичког секретаријата за законодавство“, наводи Ми снага из народа.

ОПРОБАНА МЕТОДА ЗАПЛАШИВАЊА: Макрон упозорава на грађански рат ако победе Ле Пенова или Меланшон

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА