Најновије

Додик: Спремни излазимо на изборе и очекујемо победу

Председник Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Милорад Додик изјавио је да та странка спремно излази на локалне изборе у октобру и да очекује победу.

„Излазимо на изборе у 76 локалних заједница, од чега 64 у Републици Српској, 11 у ФБиХ, плус Брчко дистрикт. Од 64 начелничке и градоначелничке позиције у Српској, имамо свог кандидата у 63, а за Купрес имамо заједничког кандидата којег подржавамо. Имамо и четири кандидата за начелника у Федерацији БиХ“, рекао је Додик након седнице Председништва СНСД-а.

Додик је истакао да су односи са коалиционим партнерима веома добри, да ће СНСД водити фер кампању и да то очекује од свих учесника локалних избора.

Када је реч о одлуци ЦИК-а о четвртом српском делегату у Дому народа ПС БиХ, Додик је рекао да СНСД одбацује читаву процедуру избора, називајући је бламажом.

Најавио је тужбе против чланова ЦИК-а.

„Искористићемо сва правна средства, спремни смо да идемо и до Стразбура. Због чињенице да је потребно проћи све локалне нивое, биће искоришћена сва правна средства од стране СНСД-а и нашег кандидата појединачно који ће устати са приватним тужбама против свих чланова ЦИК-а. Приватно ћемо их тужити због злоупотребе и кршења закона“, истакао је Додик, преноси РТРС.

ОГЛАСИО СЕ НАТО: Орбан не представља Алијансу

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА