Најновије

ШОКАНТНО ОТКРИЋЕ! Русија је већ послала оружје трећим земљама да узврате Америци!

Стигао руски одговор на НАТО одобрење Украјини да користи њихово далекометно оружје на руској територији! Владимир Путин је у интервјуу светским агенцијама изнео став Русије на сагласност земаља Алијансе да Володимир Зеленски користи њихово далекометно оружје на руској територији.

Врховни командант је први пут поменуо могућност слања руског оружја у земље које би могле да нанесу болан ударац чланицама НАТО-а који испоручују оружје Украјини.
Према речима војног експерта, директора Центра за војне и политичке сукобе Андреја Клинцевича, "зелено светло" су дале многе сателитске државе САД, али ће одговор у првом реду добити лидери тих земаља.

Штавише, експерт је уверен да се руско оружје већ налази где је потребно и да ће бити употребљено чим се изврши први масован ударац на старе територије Русије.

Одговор Русије

Након што су земље НАТО прекршиле договоре дозвољавајући Украјини да наноси ударе западним далекометним оружјем по старим територијама Русије, руководство Русије је покренуло процес одговора. Многи су очекивали најоштрије одговоре на провокације Запада, чак и употребу тактичког нуклеарног оружја.

Међутим, руски лидер је још једном потврдио свој таленат за изненађујућа решења. Током сусрета са представницима међународних медија у Санкт Петербургу, Владимир Путин је изјавио да Русија има право да испоручи далекометно оружје у регионе света одакле ће бити нанети осетљиви удари по земљама које снабдевају оружјем Украјину. При томе нису конкретизоване земље.

Заменик председника Савета безбедности РФ Дмитриј Медведев је истовремено истакао да региони и лица нису намерно поменути, али то могу бити сви који САД и земље НАТО сматрају својим противницима.
Према речима војног експерта Андреја Клинцевича, интереси Русије се данас стварно простиру на огроман број земаља.

- Разговарао сам са неким упућеним људима и био сам веома изненађен када сам сазнао да у низу страних земаља, за које нисам ни помислио, руски стручњаци и обављају многе војне послове. То је веома охрабрујуће. Заиста смо обновили потенцијал војно-техничке сарадње који је постојао у совјетско време, и то на најнеочекиванијим местима и веома близу Америке. Савршено разумемо да Американци иду путем ескалације. Они тестирају нашу одлучност и тиме јачају, како им се чини, своју моћ на светској сцени: "Ето, ми кажњавамо Русе, значи казнићемо вас, зато будите послушни.Наш одговор зависи, пре свега, односа земаља према нама и уопште од степена конфронтације са Американцима. Стога, имамо могућност да реагујемо на начин паритета како би били у невољи ма где се налазили у свету."

Овде је веома важно да је председник јасно истакао да ће оне земље које испоручују своје далекометно оружје бити кажњене. Постоје три такве земље.

- То су САД са својим ракетама дугог домета АТАЦМС, Француска и Британија са крстарећим пројектилима СЦАЛП и Сторм Схадоw. Много је британских и француских база широм света, као и оних који желе да ударе на њих.

Јасно је да не говоримо о Северној Кореји

Она већ има довољно сопственог наоружања. Такође не говоримо о Кини. Највероватније ће то бити Блиски исток и Африка. Сходно томе, тамо има коме да пребацимо ово оружје, а Американцима ће бити веома тешко да га прате, а што је најважније, биће тешко зауставити такве испоруке.

- Имамо компактне типове наоружања камуфлираних у обичне морске контејнере, такозвани клуб-К, које могу да носе крстареће и балистичке ракете, укључујући и противбродске. Они су заиста способни да продру у системе одбране на ратним бродовима или системе противваздушне одбране који покривају подручја трупа, ваздушне базе и тако даље. Наше оружје је већ на месту у пријатељским земљама, а од тренутка када западне ракете дугог домета буду употребљене против нас у року од недељу дана - уследиће одговор на који је председник наговестио, прича он и подсећа:

- Неће се десити да Украјина употреби западне ракете против нас, па ћемо тек после тога почети да размишљамо и проучавамо где можемо да пошаљемо своје оружје. Наше оружје је већ ту и већ је у борбеној готовости.

ЗВЕЦКА СЕ НУКЛЕАРНИМ ОРУЖЈЕМ! Путин има озбиљну поруку за Запад

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА