Најновије

Путин: Мултиполарни свет већ је постао реалност

Промене у светском поретку се дешавају брзо и неповратно, мултиполарни свет већ је постао стварност, изјавио је председник Русије Владимир Путин на састанку Савета шефова држава Шангајске организације за сарадњу (ШОС).

„У садашњим условима, када се у свету дешавају брзе и неповратне промене, потребна је активна проактивна позиција ШОС у међународним односима. Мултиполарни свет постао је реалност“, рекао је руски председник.

„Уверени смо да је Шангајска организација за сарадњу, заједно са БРИКС-ом, главни стуб новог светског поретка у настајању. Управо та удружења делују као моћан покретач за процесе глобалног развоја и успостављања истинске мултиполарности“, приметио је Путин.

Како је приметио, нова архитектура сарадње и безбедности у Евроазији коју предлаже Русија треба да замени застареле евроцентричне и евроатлантске моделе који су давали једностране предности само одређеним државама.

Русија придаје велики значај сарадњи у оквиру Шангајске организације за сарадњу (ШОС), она се прогресивно развија на принципима једнакости и водећи рачуна о међусобним интересима, рекао је руски председник.

Ле Пен: Најављено повлачење 200 кандидата левице и десног центра како би спречили „Национално окупљање“ да формира владу достојно презира

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА