Најновије

ШОК ИЗ БРИТАНИЈЕ: Бајдену је дат рок од недељу дана!

Америчком председнику Џоу Бајдену речено је да има недељу дана да придобије демократе или ће они кренути да га свргну после катастрофалног наступа у првој председничкој дебати, пише британски Телеграф.

Донатори и конгресмени позвали су Бајдена да одустане од своје кандидатуре за реизбор за председника након што је више пута погрешио и у једном тренутку "се потпуно замрзнуо" током прве директне дебате са републиканским кандидатом, бившим председником САД Доналдом Трампом у предизборној кампањи 2024.
Дрхтавим, промуклим гласом, 81-годишњак је започео нападе на Трампа и бранио своју политику, застајкујући неколико пута да понови реченице или се исправи. Трамп је широко признат као победник дебате CNN-a у четвртак увече.

У петак поподне, Бајден је у пркосном говору у Северној Каролини инсистирао да би ипак могао да победи на изборима, али је рекао присталицама: Знам да нисам млад човек... Не дебатујем као некада.

Бајден се сада суочава са позивима бројних демократских стратега, донатора и политичара да обустави кампању и уступи место млађем кандидату на овогодишњој партијској конвенцији у августу.
Један конгресмен је рекао Метјуу Иглесијасу, америчком политичком блогеру:

"Мислим да председник има недељу дана да докаже да није мртав", преноси Телеграф.

Дејвид Акселрод, још један Обамин саветник, рекао је: "Биће разговора о томе да ли треба да настави".

Марк Буел, познати демократски донатор, пита:

"Имамо ли времена да ставимо још некога тамо?“

Неколико изабраних политичара у САД јавно је изјавило да би Бајденову кампању требало прекинути, али десетине демократа су приватно изразиле озбиљну забринутост због његових година и менталних способности.

Један посланик је за НБЦ рекао да је "време да се разговара о отвореној конвенцији и новом демократском кандидату", док је Џим Мекгаверн, други конгресмен, одбио да јавно подржи кампању и рекао да "још није дошао до закључка".

У међувремену у Великој Британији, министри конзервативне владе приватно су позвали демократе да одбаце Бајдена.

Три особе из најближег окружења Ришија Сунака рекле су за Телеграф да би Бајдена требало заменити неким боље позиционираним да победи Доналда Трампа.

Извори су на различите начине позивали демократе да се "ослободе" Бајдена, да га "брзо замене", рекавши да би млађа алтернатива имала много веће шансе за победу.

ДАЧИЋ: Несумњиво се ради о терористичком акту

Извор: Информер.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА