Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ЗАКУКАО АМЕРИМА: Тражио додатне ПВО системе "патриот"

Украјински председник Володимир Зеленски разговарао је данас са двостраначком делегацијом Представничког дома америчког Конгреса о даљој америчкој помоћи, посебно о додатним системима противваздушне одбране.

- Разговарали смо о главним областима даље америчке помоћи, укључујући додатне системе противваздушне одбране. Ово је критично важно, јер системи 'Патриот' помажу у спасавању живота људи и заштити инфраструктуре - навео је Зеленски на Телеграм каналу, а преноси Укринформ.

Он је захвалио председнику САД Џозефу Бајдену, америчком Конгресу и целом америчком народу на, како је навео, "њиховом сталном вођству у подршци Украјини". У Кијев су данас допутовали председник Одбора за обавештајне послове Представничког дома Конгреса САД Мајк Тарнер и двостраначка делегација америчких конгресмена.

- Веома смо задовољни извештајима нашег тима и Украјинаца о томе шта се овде може урадити и како можемо да наставимо нашу подршку - рекао је Тарнер.

Конгресмен Рони Џексон рекао је да САД "много уче" из оног што се дешава у Украјини и да ће "научене лекције помоћи на будућим ратиштима".

СПЕЦИЈАЛНЕ РУСКЕ БОМБЕ Британски аналичар открио колика опасност прети Украјинцима

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА