Најновије

ВУЧИЋ: Руси ће ићи са резолуцијом о геноциду над совјетским народом - Србија ће бити коспонзор

Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће у УН Руси ићи са резолуцијом о геноциду над совјетским народом, а да ће Србија бити коспонзор.

"Руси ће ићи са резолуцијом о геноциду над совјетским народом, требало би и Белоруси... Ми ћемо свима бити коспонзори", поручио је председник за РТС.

Како је рекао, мора истина да се сазна - ко је стварно чинио геноциде и када их је чинио.

"Ми нисмо желели повратак у прошлост али неки су нас вратили 29 година па чемо ми неке да вражамо 70, 80 година у прошлост", навео је он.

Подсетимо, Вучић се данас састао у Њујорку са сталним представником Руске Федерације при УН Василијем Небензјом са којим је разговарао о последњим дешавањима и позиционирањима земаља пред гласање о нацрту Резолуције о Сребрници.

„Разменили смо мишљења о дипломатским активностима које Србија предузима како би се, свиме чиме располаже, супротставила овом преседану и накарадним притисцима који подривају међународно јавно право и самовољно и селективно одређују правду и истину“, рекао је председник.

Он је нагласио да за Србију нема другог пута сем борбе, до последњег тренутка, за очување образа и слободе земље, додајући да је замолио пријатељску Руску Федерацију да, и овога пута, стане уз нас у одбрани поноса и достојанства српског народа, али и начела на којима су засноване УН и правичан глобални поредак.

Председник је поновио захвалност Руској Федерацији на доследном ставу у погледу подршке територијалном интегритету и политичком суверенитету Србије и изразио наду да ће се у четвртак, и поред многих разочарења, показати да Србија има довољно јаких, искрених и поузданих пријатеља.

СУЗА СУЗУ СТИЖЕ! Чланови иранске владе ридају док стижу посмртни остаци председника Раисија

Извор: Спутник.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА