Најновије

"Окренути се Русији значи окренути се Србији"

Од утемељења свог православног идентитета Срби и Руси су били најтешње повезани. Велику улогу у томе имао је Свети Сава. До 18-19. века и књижевни језик нам је био исти. Можемо слободно рећи да се ради о истом народу који је имао две паралелне и узајамно испреплетане државне историје, али који је, упркос малигном западном утицају, очувао братска осећања.

Пише: Владимир Кршљанин 

И у Другом светском рату и данас, антиљудска западна машинерија је ударила најпре на Србе, а потом на Русе. Али Руси су уништили злочиначку машинерију и победу смо заједно славили. Руси ће сигурно и данас победити, јер је Запад у рат против Русије ступио у очајању зато што је већ настао Нови свет, у коме нема места за западну хегемонију, ратове и злочине. Уз Русију, носиоци Новог света су Кина, БРИКС и светска већина, а својом борбом за слободу и правду, Србија је била весник Новог света.

Одступање од принципа, а наши принципи су наше темељне духовно-моралне вредности, да би се сачували мир и добробит народа, могуће је само привремено и на кратко. Дуготрајно одступање је увек контрапродуктивно, јер ће га западни злочинци схватити као слабост и злоупотребити. А број Срба који напуштају Косово и Метохију већ се може поредити са ефектима рата.

Оно што је Тројни пакт био уочи и за време Другог светског рата, то је НАТО пакт данас – непријатељ човечанства који мора бити побеђен.

Ми треба и даље да тежимо равноправној сарадњи са свима, али морамо бити свесни да пошто је 90-их отворено против нас ратовао, олигархијски Запад ће увек тежити да нас уништи или бар потчини – све док сам не буде поражен. Зато се данас западне инвестиције плаћају пристајањем на резултате агресије и колонизацијом. Срећом, наши стратешки партнери и савезници Русија и Кина су данас и војно-политички и економски моћнији од Запада. Они предводе Нови свет. А наша настојања да унапредимо односе са Западом, по правилу су праћена уценама, а често и губицима суверенитета, територије, па и људских живота.

Формула „Русија је прекршила међународно право, али јој нећемо увести санкције“ као Соломонско решење, тек када се прелије у истину и правду – да брат стане уз брата, доказаће своју величину. А већ је време да се то догоди.

Виктор Орбан је објавио да се НАТО пакт спрема да пошаље трупе у Украјину, што значи да опасна ескалација прети свету. У таквој ескалацији Запад нема никакве шансе, јер су сва преимућства на страни Русије и светске већине: војно-политичка, економска, морална, демографска. Запад не може да победи, али може да изазове нуклеарни рат, односно уништење човечанства. Ипак, надамо се и верујемо да ће духовно-моралне вредности слободног света довести до ослободилачких процеса и на Западу.

Неумољиви успон ослободилачке антинатовске светске коалиције неће довести Србију у ситуацију из 27. марта и 6. априла 1941, јер су Срби свој део овог рата одавно окончали и Русија (и Кина) неће дозволити нову фазу рата против Срба. То је сигурно и одавно је познато.

Исправно је желети равноправну сарадњу са свима, али не по сваку цену! Најбољи пример за то је Вијетнам – земља која је у савремено доба водила најдужи и најтежи рат против западних сила, и која је, уз помоћ Русије, победила. Данас Вијетнам има врло развијену, пре свега економску сарадњу са САД, али није прихватио ни један облик политичких наметања или условљавања.

Није исправно и мудро, него је штетно и погубно, одржавати вештачку равнотежу у односима са пријатељима и непријатељима!

Русија није „једна од великих сила“, које су све опасне по мале земље, већ је наша и братска земља којој дугујемо своју државност и слободу, и која је и данас спремна да нас заштити од свих претњи и уцена. И више од тога, Русија је поводом 25 година од НАТО агресије на нашу земљу, објавила да њене нормализације односа са Западом не може бити без решења српског питања.

После агресије 1999, а с обзиром да НАТО није променио свој однос према Србима, Косову и Метохији и другим за нас виталним питањима, свака сарадња са НАТО изван резолуција СБ 1031 и 1244 је по нас штетна, а сваки уплив НАТО на унутрашње прилике у Србији и свака НАТО пропаганда морају бити забрањени и третирани као кривично дело.

У садашњем драматичном, али одлучујућем процесу консолидације Новог света, са сигурним исходом, Србија треба да се отворено стави на страну Русије и светске већине. Што пре то учини, биће сигурнија и имаће веће користи.

То треба да буде праћено систематским и обновитељским процесом чишћења друштвених односа и државних институција од малигних наслага „новог НАТО фашизма“. Нови свет и нова, слободна и уједињена Србија биће инспирација и сигуран дом за све који су жељни људског достојанства, љубави, милосрђа, економског, научног и културног развоја, демократије и социјалне правде, срећнијих и бројнијих нових генерација.

Шок потез Украјине код Харкова! Нешто се спрема... Војска довукла веома опасну групу да заустави Русе!

Извор: Политика  
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА