Најновије

ЂИЛАС ЖЕСТОКО ИСПРОЗИВАО ВУЧИЋА: Дочек на балкону - после "великог тријумфа" у Њујорку!

Председник Странке слободе и правде, Драган Ђилас, саопштио је да Странка слободе и правде захтева да се, "после великог тијумфа у Њујорку" организује дочек за Александра Вучића и његов тим испред Скупштине града.
Ђилас

Ђилас

„Странка слободе и правде (ССП) захтева од градских и републичких власти да се после великог тријумфа у Њујорку организује дочек за Александра Вучића и његов тим испред Скупштине града. После великих победа на балкон су се пели кошаркаши, ватерполисти, одбојкаши, кошаркашице, Новак Ђоковић… Нема ниједног разлога да се то не омогући тиму кога су чинили Марко Ђурић, Сузана Васиљевић, Тања Јовић и наравно Александар Вучић, тима који је бриљантним партијама у Њујорку спречио усвајање резолуције о геноциду у Сребреници“, навео је Ђилас.

Он додаје да број грађана, који је спонтано аутомобилима изашао на улице српских градова, број чланова Владе увећан за карикатуралну председницу скупштине који су утакмицу гледали заједно огрнути српским заставама, показује колико је ова Вучићева победа велика.

„Сигурно би и број окупљених био рекордан, посебно уз музички програм у коме би могли да учествују Баја мали книнџа, Цеца Ражнатовић, Јелена Карлеуша и Милорад Додик. Наравно да би били организовани и навијачи на челу са Марком Босанцем, а за ову прилику, да би навијање било још боље, из затвора би се могао пустити и Вељко Беливук. Мислите да је ово немогуће? За много тога смо пре 12 година исто мислили, много тога нисмо могли ни да замислимо да може да се деси али се показало да не постоји граница за Александра Вучића и организовану криминалну групу коју предводи. Дозволили смо да се зло рашири, да болест захвати све поре нашег друштва, да лажни патриотизам, који је покриће за бруталну пљачку, постане мера понашања. Дозволили смо да човек који се залагао да се убије 100 људи за једнога, који је подржавао исељавање људи због њихове националне припадности, који је био део Владе која нас је увела у рат са целим светом, који никад није престао да сања шипку на северној трибини, одлучује о нашој судбини. Реално гледано, резултат и није могао да буде другачији“, закључује Ђилас.

Подсећамо, за резолуцију, којом се 11. јул проглашава Међународним даном сећања на геноцид у Сребреници и којом се осуђују негирање геноцида и величање ратних злочинаца, гласале су на седници 84 државе, против је било 19, а уздржаних 68. УН имају 193 државе-чланице.

Прочитајте ОВДЕ шта Вучић каже о “уласку Европе у рат са Русијом”

Извор: Нова.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА