Најновије

Министарство одбране Русије упозорава: САД настављају да шаљу Украјини радиохемијске супстанце

Украјина не одустаје од прављења оружја за масовно уништење, кажу из МО Русије

Наставља се увоз радиохемијске материје из САД у Украјину, потврдио је данас начелник трупа радијационе, хемијске и биолошке одбране Оружаних снага Русије, генерал-потпуковник Игор Кирилов.

Према његовим речима, главне руте преко којих се врши пренос ове материје иду кроз Пољску и Румунију. Организациона логистичка и финансијска питања надгледа лично Андреј Јермак, шеф кабинета Владимира Зеленског. 

Увезене супстанце могу се користити за прављење такозване прљаве бомбе, упозорава Кирилов, уз коментар да се оне могу искористити "под лажном заставом". 

Министарство одбране Русије наводи да је у октобру прошле године Служба безбедности Украјине затражила од Националне академије наука процену да ли је могуће у Украјини спровести истраживање узорака хемијског, радиолошког, биолошког и нуклеарног оружја и трагова њихове употребе.  

Кирилов додаје и да се у Украјини ради на оружју за масовно уништење. У томе учествује и главни лекар земље Игор Кузин, који је "умешан у припрему провокација биолошког карактера са циљем да се окриви Руска Федерација". 

Подаци до којих је дошла руска страна током Специјалне војне операције указују и да је реформа украјинског здравства, коју су иницирале САД, створила услове за реализацију војно-биолошких програма у Украјини.

САД, како објашњава, сада оснивају додатне техничке и административне органе за управљање биолошком ситуацијом у свету, што ће им омогућити да јачају свој потенцијал у различитим регионима.

"Најбољи пример војно-биолошке 'колонизације' је Украјина", истакао је Кирилов. 

ГОРИ СЕВЕРНО ОД РАБОТИНА - УКРАЈИНЦИ У ЋОРСОКАКУ! Руска војска грува са бруталним ракетним наоружањем

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube