Најновије

OПАСНА ПОРУКА ИЗ МОСКВЕ: Запад се приближава тачки без повратка

Запад се антируским мерама приближава тачки без повратка, реакција Москве биће болна по њега, изјавио је заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков.

„Непријатељи треба да знају да се корак по корак приближавају тачки без повратка. У ком смислу? Нека сами мисле и одлучују, али та спољнополитичка 'сведозвољеност' и занос сопственом некажњивошћу на крају ће довести до тога да ће реакција са наше стране бити болнија него што се данас чини тим лоповима“, рекао је Рјабков у интервјуу за „Известија“.

Он је подсетио да је ЕУ објавила да ће бити заплењени приходи од незаконито замрзнуте руске имовине и да ће та средства, према наводима Уније, бити пребачена фондовима за финансирање војне помоћи Украјини.

„Цинизам свега тога расте до мере да се поставља питање постоји ли негде уопште граница моралног пада групе која данас диктира политику у Бриселу и другим престоницама ЕУ“, додао је дипломата.

О контроли наоружања

Говорећи о контролу наоружања, Рјабков је констатовао да је повратак дијалогу у тој сфери немогућ након учешћа САД у напад на Севастопољ.
„Испоставља се да Американци воде индиректан рат против нас, а у бројним случајевима се и директно мешају у сукоб, као што је то било са застрашујућим ударом на Севастопољ, када никакав напад налик оном не би био могућ без уношења података са америчких извођачких средстава. А само увођење таквих летачких мисија у систем 'атакамс' се не спроводи без директног учешћа америчких стручњака – то знамо поуздано. Ово је евидентан случај директне умешаности у сукоб. И како ми, знајући да се то дешава у нашој кући, можемо да седнемо са њима за исти сто и да се договарамо о даљим редукцијама или простосамо ограничењима у области стратешког офанзивног наоружања? Они морају схватити немогућност тога због елементарне људске логике“, закључио је он.

Кијев је раније извео ракетни напад на Севастопољ са пет тактичких ракета „атакамс“ са касетним бојевим главама. Руски системи противваздушне одбране пресрели су четири ракета, док је пета експлодирала у ваздуху, што је довело до жртава међу цивилима. Према последњим информацијама, погинуле су четири особе, а 153 је рањено.

Руски „Кинџали“, „Калибри“ и „Герани“ засули Украјину

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА