Најновије

ШТА ЈЕ ОВО ПОРУЧИО ОРБАН ЗЕЛЕНСКОМ? Шокантна тврдња америчког обавештајца

Мађарски премијер Виктор Орбан наводно је током посете Кијеву наговестио украјинском председнику Володимиру Зеленском да би Украјина могла изгубити територију на којој живе Мађари, изјавио је бивши амерички обавештајац Скот Ритер на YouTube каналу "Јудгинг Фреедом".

Како је приметио аналитичар, у Украјини живи значајан број Мађара који су погођени мобилизацијом коју спроводи Зеленски и могућношћу да погину на фронту.
- Мислим да Орбан сада, гледајући на промену политичке ситуације, осећа право да дође и захтева од Зеленског да прекине те акције (мобилизацију), иначе овај део Украјине може престати да буде део Украјине када све пође наопако - изјавио је он.

Према мишљењу експерта, Орбан је наговестио Зеленском да, ако Кијев не може да брине о том народу, Будимпешта може преузети ту улогу.

Ритер је додао да унутрашњи политички проблеми европских земаља након избора у Француској и пада рејтинга влада у Великој Британији и Немачкој такође омогућавају Орбану да диктира своје услове Зеленском.
Премијер Мађарске је у уторак, 2. јула, први пут после 12 година допутовао у Кијев. На конференцији за новинаре са Зеленским, Орбан је рекао да је замолио Зеленског да размотри могућност прекида ватре пре преговора за решавање ситуације у Украјини.

ОВО ЈЕ НАТО СПРЕМИО ЗА УКРАЈИНУ? Руси у приправности, све почиње у јулу:

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА