Најновије

ДОДИК ПАТОСИРАО ГРЛИЋА РАДМАНА: Боље му је да ћути јер је НДХ починио највеће злочине овде - геноцид над српским народом!

Председник Републике Српске Милорад Додик оштро је одговорио шефу хрватске дипломатије Гордану Грлић Радману на изјаву, да је "неприхватљиво и неутемељено Хрватску стављати у исту позицију са Србијом као агресоре у БиХ што се сугерише књигом коју је представило удружење које окупља породице жртава "геноцида" из Сребренице", и поручио му да је управо Хрватска била агресор на БиХ. Додао је да би "Хрватска би сада требало барем да ћути јер је управо НДХ починио највеће злочине на овом простору".

У Сарајеву је, наиме, у суботу, само два дана након усвајања резолуције о Сребреници у ГС УН, представљена књига "Србија и Хрватска у међународном оружаном сукобу у Босни и Херцеговини – Агресори за велику Србију и велику Хрватску, чији је издавач бошњачко "Удружење жртава геноцида".
Коментаришући књигу, хрватски министар спољних и европских послова је јуче у Стоцу рекао да ће Хрватској морати да се објасни наратив којим се, како је казао, "искривљују чињенице и историјска истина", пренели су хрватски медији. За Грлић Радмана је било необично и то што је се све догађа непосредно након усвајања резолуције о Сребреници у ГС УН. Хрватска је, иначе, била један од четрдесетак спонзора резолуције, која је у ГС УН доживела потпуни дебакл.

- Наравно да је Хрватска активно учествовала у грађанском рату у БиХ, за разлику од Србије, која није имала ни једну војну јединицу на њеној територијиј. О учешћу  Хрватске у грађанском рату у БиХ изјаснио се и суд (ИЦТY), квалификујући то као удружени злочиначки подухват - подсетио је Додик.

Осврнувши се на неуспешно гласања за резолуцију о Сребреници у Генералној скупштини УН прошле седмице, Додик је поручио да би Хрватска "нека спонзорства" сада радо заборавила, али да то није могуће због судских пресуда.

- Хрватска би сада требало барем да ћути јер је управо НДХ починио највеће злочине на овом простору, починио је неоспоран геноцид над српским народом - изјавио је Додик јуче за бањалучке медије.

Он је нешто раније овог месеца износио и оптужбе о колективној кривици за усташке злочине, када је рекао да је било "врло мало Хрвата" који су се од тога дистанцирали.

РУСКА АРМИЈА ОСВОЈИЛА 60% ТЕРИТОРИЈЕ! Аналитичар БИЛД-а све признао

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА