Најновије

СПРЕМА СЕ ШАМАРЧИНА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ: Јак ударац и званична група која прави огроман савез

Нови савез мађарског премијера Виктора Орбана Патриоти за Европу добио је довољно подршке да постане званична група у Европском парламенту након што је белгијска ултрадесничарска странка Фламански интерес саопштила да се придружује том савезу, објавио је данас Политико.

Фламански интерес је седма национална партија која се придружила десничарским Патриотима за Европу.
Фламански интерес саопштио је у суботу да се придружује Патриотима за Европу, након што су такве одлуке донеле холандске и шпанске крајње десничарске странке у петак, преноси Политико.

Орбан је основао Патриоте за Европу крајем прошлог месеца.

Правила ЕП захтевају да званична група има најмање 23 посланика из седам земаља.

Формалне групе странака добијају финансијске и процедуралне предности.

Орбан је већ имао довољно посланика, а сада се у Патриотима за Европу налазе десничарске партије из Мађарске, Аустрије, Португалије, Чешке, Шпаније, Холандије и Белгије.

„Патриоти за Европу настављају да расту са најновијим тимом, белгијским Вламс Белангом“, написао је Орбанов портпарол Золтан Ковач у суботу на платформи Икс.

Председник Фламанског интереса Том ван Грикен саопштио је у суботу да десничарске, патриотске и националистичке странке чврсто стоје заједно у Европи и да имају више заједничког од онога што их дели.

Лидер шпанске странке Вокс Сантјаго Абаскал рекао је у петак да ће се његова странка придружити Орбановом савезу, повлачећи се из групе европских конзервативаца и реформиста италијанске премијерке Ђорђе Мелони.

Председник холандске Партије за слободу Герт Вилдерс рекао је да његова странка жели да се придружи Патриотима за Европу да би заштитила наслеђе хришћанства и јудаизма.

РУСИ "ПРЖИЛИ" ЦЕЛУ НОЋ: Брутални ударци по украјинској армији

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА