Најновије

Опроштајна порука терористе Жујовића супрузи: Овај аутобус вози у рај

Дачић је навео да је црногорска полиција јуче на захтев из Србије обавила разговор са супругом Милоша Жујовића који је ранио жандарма

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је данас да су прошли критични тренуци када је постојала бојазан да не дође до још напада као што је био онај у суботу испред Амбасаде Израела и навео да је у прилазу том случају неопходно одвојити две ствари, од којих је једна сам терористички акт, а друга је постојање групације која може да се дефинише као вехабијска, односно верски екстремизам, у овом случају исламски.

Он је за ТВ Пинк рекао да је рањени жандарм Милош Јевремовић добро и да су му физичка, ментална и психичка спремност помогле да преживи и да са што мање последица прође кроз оно што му се десило.

Дачић је навео да је црногорска полиција јуче на захтев из Србије обавила разговор  са супругом Милоша Жујовића који је ранио жандарма, Бесом Жујовић, рођеном у Беранама и да је њеним исказом потврђено да се ради о терористичком акту.

"Полиција у Црној Гори јој је одузела телефон и видећемо да ли је све тачно то што смо чули када телефон стигне нама на вештачење. Терористички чин се десио око 11 часова а она је рекла да је била у Плаву са сином и да је око 11.15 видела да јој је на вац ап стигла видео порука која јој је упућена око 10.50 часова. Испричала је да је када је отворила поруку видела да је Милош у градском аутобусу и да пева, како јој се чинило на руском језику и да у поруци говори да га тај аутобус вози у џенет, односно у рај", рекао је Дачић.

Додао је да је она испричала да су јој након овог снимка стигле још две видео поруке које је отворила и чијим садржајем се изненадила а у њима се помињиу Израелци како убијају муслимане.

"Навела је да се узбудила због таквих порука да га је звала али да се он није јављао и да је касније на телевизији видела шта је било. Тиме се дефинитивно ставља тачка на расправе око тога шта су били мотиви. Овде се јасно види да је у питању терористички акт, јер се јавља супрузи из аутобуса и каже да га аутобус вози у џенет. Тиме се на неки начин опрашта од живота, то је његова опроштајна порука супрузи", рекао је Дачић.

Он је позвао муслимане да одагнају реторике које долазе пре свега из редова СДА и које критикују акције органа власти у Србији да су оне наводно усмерене против муслимана.

"Ово су Срби који се баве тероризмом", рекао је он и додао су и многе исламске верске вође овде биле на мети вехабија.

РУСИ ПРЕСРЕЛИ РАЗГОВОР УКРАЈИНАЦА ПРЕКО ТОКИ-ВОКИЈА: Командир наређује јуриш, војник пуца у себе

Извор: Политика.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА