Најновије

КАМЕРЕ СВЕ СНИМИЛЕ Интензиван разговор Орбана и Зеленског на састанку ЕУ (ВИДЕО)

Недавни сусрет између мађарског премијера Виктора Орбана и украјинског председника Володимира Зеленског на самиту Европске уније у Бриселу привукао је велику пажњу.

Током самита, који је одржан у присуству одлазећег председника Европског савета Шарла Мишела, забележен је њихов емотивни разговор. Иако садржај разговора није био чујан, видео снимак приказује како Зеленски устаје да се рукује са Орбаном, а затим му ставља руку на рамена, док Орбан живахно гестикулира.

Овај сусрет долази у кључном тренутку када Украјина интензивира своје међународне односе, потписујући безбедносне споразуме са Европском унијом, Литванијом и Естонијом. Ови споразуми су важан корак за Украјину у напорима да ојача своју безбедност и међународне везе у светлу тренутних изазова.

Ускоро, 1. јула, Мађарска преузима шестомесечно председавање Саветом Европске уније. Ова улога ставља Мађарску у центар важних одлука и иницијатива унутар Уније. Орбанова политика и његова позиција као једног од ретких европских савезника руског председника Владимира Путина посебно добијају на тежини, с обзиром на његову конзистентну опозицију испоруци оружја Кијеву и критике политике увођења санкција Русији.

Очекује се да ће Орбаново председавање ЕУ бити праћено са великом пажњом, посебно у светлу његових контроверзних ставова и политичких одлука које би могле утицати на динамику унутар Европске уније.

ВЕЛИКОАЛБАНСКИ ПРЕДСЕДНИК АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ Oкупатору у Приштини дао је све оно што није ниједна власт још од Другог светског рата!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА