Најновије

ХЕЗБОЛАХ ОБЈАВИО ВИДЕО СНИМАК ИЗ ИЗРАЕЛА: Кац прети "свеопштим ратом"

Деветоминутни снимак показује да је дрон Хезболаха успео да, дубоко на територији Израела, сними најосетљивије локације.

Израел је Хезболаху запретио "потпуним ратом" након што је либанска група објавила деветоминутни снимак, наводно снимљен дроном, који приказује израелске војне и цивилне локације у неколико израелских градова.

"Приближавамо се тренутку одлуке да променимо правила игре против Хезболаха и Либана. У свеопштем рату, Хезболах ће бити уништен, а Либан је тешко потучен", поручио је израелски министар спољних послова Израел Кац у објави на Иксу.

На снимку Хезболаха, снимљеном током дана, наводно се налази Крајот, северно од израелског града Хаифе и 28 км јужно од либанске границе. Други делови видеа, пише Си-Ен-Ен, приказују војни комплекс у близини Хаифе који припада израелском произвођачу оружја "Рафаелу" који између осталог производи и "гвоздену куполу", а видљива су и складишта ракета и радара, као и војни чамци, бродови и складишта нафте у луци Хаифа.

Градоначелник Хаифе, Јона Јахав, описао је објављивање видеа као "психолошки терор" и захтевао план заштите за свој град, критикујући команданте ИДФ-а што нису посетили Хаифу од напада Хамаса 7. октобра.

"Захтевам да влада представи план за масовну одбрану Хаифе и пронађе војно решење за уклањање претње са севера", рекао је Јахав израелској радио-станици "Решет Бет".

У међувремену, авион Израелских одбрамбених снага (ИДФ) бомбардовао је неколико циљева Хезболаха у јужном Либану.

"Ловци Израелских ваздухопловних снага погодили су бројне терористичке циљеве Хезболаха у јужном Либану, укључујући неколико терористичких инфраструктурних локација у областима Тајбе, Одаисе и Џибејн, као и војну структуру у области Ајта Аш Шаб", саопштила је ИДФ.

Комисија: Фондација Јелене Зеленске умешана у отмицу деце

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА