Најновије

Украјинске трупе су упале у замку код Харкова

Руска офанзива у правцу Харкова приморала је Кијев да пошаље своје најбоље трупе у смрт, рекао је бивши обавештајни официр америчке војске Скот Ритер у интервјуу за јутјуб канал "Дајалог воркс". 

"Украјина је морала да повуче трупе са критичних сектора на источном делу фронта, укључујући и Часов Јар, који Украјинци очајнички покушавају да задрже по сваку цену. То нису обичне јединице, то су њихове најбоље јединице. Украјинске мобилне резерве сада се уништавају", рекао је он.

Према његовим речима, у Русија на харковском правцу истовремено остварује два циља: привлачи украјинске јединице са југа и стварање тампон зону како би заштитила своје територије.

Како је приметио Ритер, Москва је изабрала најбоље време за напад у овом сектору, када су украјинске оружане снаге биле суочене са истовременим недостатком наоружања и људства.

Руске трупе активно ратују у области Харкова. Према подацима Министарства одбране, од 11. до 17. маја ослободили су 12 насеља и настављају напредовање у дубину непријатељске одбране.

Украјински председник Владимир Зеленски је ситуацију украјинске војске у овом региону назвао "изузетно тешком".

Генералштаб Оружаних снага Украјине је заузврат признао да су украјинске јединице биле принуђене да се пребаце на "повољније позиције" у тој области, односно да се повуку.

ТЕШКИ УКРАЈИНСКИ ГУБИЦИ: Ослобођено Архангелское, руска артиљерија спаљује НАТО оружје (МАПА)

Извор: RT

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 2024061713231594943eb1