Најновије

ДЕБАТА ЏОА И ДОНАЛДА КАО ДОДЕЛА ОСКАРА: Цео свет прича о могућим темама

Бити или не бити. Чувена реченица Шекспировог јунака Хамлета из истоименог дела одзвања је у главама нових-старих кандидата за председника САД Џозефа Бајдена (81) и Доналда Трампа (78) пред дебату која ће по свим најавама по гледаности стати раме уз раме са холивудском доделом Оскара.

Расправа двојице најстаријих претендената за шефа Беле куће у политичкој историји САД чека се као ниједна до сад.

Надмудривање ће бити у "прајм тајму" у ТВ студију у Атланти и пре одржавања је привлачи велику пажњу публике, јер се очекује да више него иједан други тренутак у досадашњој кампањи двојице кандидата бирачима реши дилему коме да укажу поверење на изборима 5. новембра.

Дебата је ће бити одржана у измењеном формату, па ће политички ривали размењивати ставове без присуства публике у студију и са искљученим микрофонима док други говори, како би се умањила могућност упадања у реч. У меморији грађана је и даље одзвањала Бајденова реченица из 2020. и њихове прве дебате када је, видно исфрустриран, Трампу усред расправе поручио "Хоћеш ли ућутати, човече?".

Иако се уочи дебате не зна о којим темама ће полемисати бивши и садашњи председник САД, то не спречава стане медије и аналитичаре да стављају папириће са претпоставкама у бубањ. Тако се помиње да ће полемика Бајдена и Трампа обухватити проблеме економије, миграција, абортуса, ратова који букте у Украјини и на Блиском истоку. Такође, предвиђа се да дебата неће моћи да прође без критика на рачун оптужница са којима се сучава лидер републиканаца, који је недавно постао и први бивши председник САД осуђен због кривичног дела. С друге стране, на Трамповом тапету могле су се наћи критике усмерене ка Бајденовом сину Хантеру који је недавно проглашен кривим за кршење савезног закона.

Према анкети Ројтерса и истраживачке агенције Ипсос, гласачи у САД сматрају да је Трамп, кад је реч о економији, бољи председнички кандидат, а Бајден кад је у питању очување демократије. Ипак, главно питање које је провејавало кроз главе бирача је да ли су кандидати способни за други мандат узевши у обзир њихове поодмакле године. Ипак, када је реч о овом питању рефлектор је више био уперен ка актуелном председнику Бајдену који је имао тежак задатак да, упркос бројним гафовима и оптужбама да није ментално способан, убеди бираче у супротно.

ВЕЛИКОАЛБАНСКИ ПРЕДСЕДНИК АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ Oкупатору у Приштини дао је све оно што није ниједна власт још од Другог светског рата!

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА