Најновије

РУСИЈА ВРАЋА ХЕРСОН? "Спремни смо за прелазак Дњепра!" Украјина хитно гради утврђења, очекују се крваве градске борбе!

Руски морнарички пешадинци одржали су вежбе на којима су увежбавали прелазак преко Дњепра, објавио је гувернер Херсонске области Владимир Салдо на свом Телеграм каналу.

- Морнаричка пешадија Северне флоте, која је део групације снага 'Дњепар', спровела је вежбе преласка речне препреке и искрцавање десанта са чамаца и бродова. На црноморској обали, морнарички пешадинци су вежбали искрцавање, учвршћивање на мостобрану и прелазак у офанзиву у условима који су приближени ситуацији у делти Дњепра на херсонском правцу - написао је Салдо.
Према његовим речима, терен је специфичан: много је уских речних токова и острва са меким тлом. Поред тога, сваки војник носи опрему тешку око 30 килограма, што захтева посебну припрему и познавање специфичних техника.

- Вежбе су показале да су морнарички пешадинци спремни за прелазак Дњепра - нагласио је Салдо.

Подсетимо, Салдо је недавно изјавио да украјинска војска припрема град Херсон, који је под њеном контролом, за уличне борбе.
- Противник гради утврђења од бетонских конструкција, џакова с песком и помоћних материјала, барикаде на другој, трећој линији улица од Дњепра. Не свуда по граду, него на појединим кључним правцима. Узима у обзир могућност нашег јуриша на Херсон с реке. Одбрани су прилагођене и позиције у вишеспратницама - рекао је Саљдо за Спутњик.

Према његовим речима, руска војска све то одлично зна и при ослобађању Херсона ће узети у обзир те податке.

Херсонска област се налази у доњем току Дњепра, и излази на Црно море. Регион је постао субјект Русије након референдума у ​​септембру 2022. Украјинска страна не признаје њен легитимитет и наставља да гранатира територију. Тренутно је 75 одсто Херсонске области под руском контролом, а део десне обале Дњепра, укључујући и град Херсон, држе украјинске трупе.

УКРАЈИНА ДОБИЛА КАТАСТРОФАЛНЕ ВЕСТИ: Саливен брутално искрен, сваки сценарио је могућ

Извор: Информер.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА