Најновије

РУСИ ПРВИ ПУТ УПОТРЕБИЛИ НОВЕ МОЋНЕ БОМБЕ! Страховите експлозије у Харкову (ВИДЕО)

Руске војне снаге су данас користиле моћне авионске бомбе ФАБ-500 са модулом за планирање и корекцију приликом напада на Харков, изјавио је Александар Филчаков, главни регионални тужилац за Харков. Ово представља прву употребу ових бомби током сукоба у овом региону.

"Двоструко су моћније од КАБ и ФАБ-250, које су раније свакодневно коришћене за бомбардовање Харкова," рекао је Филчаков. Ова изјава указује на значајан пораст у интензитету и разорној моћи руских ваздушних удара на овај украјински град.

Филчаков је такође навео да су две ваздушне бомбе лансиране са ловца Су-34 у близини села Мајскоје у Белгородској области. Раздаљина од места испуштања до тачке удара износила је 65 километара, што додатно потврђује способност ових бомби да ефикасно погоде циљеве на значајним удаљеностима, преноси Strana.ua

Ова ескалација у употреби софистициранијег наоружања од стране Русије може имати значајне импликације за даљи ток сукоба у Украјини, посебно у контексту цивилних жртава и уништења инфраструктуре у Харкову. Очекује се да ће ова нова тактика изазвати додатне реакције и потенцијално измене у војним и политичким стратегијама на међународној сцени.

ВЕЛИКОАЛБАНСКИ ПРЕДСЕДНИК АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ Oкупатору у Приштини дао је све оно што није ниједна власт још од Другог светског рата!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА